Svjetski poznati chefovi s Michelinovom zvjezdicom prvi put u Vukovaru

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Hrvatska turistička zajednica, u suradnji s Hrvatskom obrtničkom komorom i Hrvatskom gospodarskom komorom, u vukovarskom hotelu Lav II organizirala je „Hrvatska 365 Gourmet“ radionicu, koja je okupila više od 40 sudionika. Na radionici su predavanja održali vrhunski chefovi Michelina, Lionel Levy i Frank Renimel.

„Izuzetno me veseli što je Vukovar domaćin radionice posvećene izvrsnosti u eno-gastronomiji. Promocija turizma u Slavoniji te na kontinentu jedan je od ciljeva Hrvatske turističke zajednice, a ova je radionica samo jedna od brojnih aktivnosti koje provodimo s ciljem promoviranja Slavonije i njene turističke ponude. Slavonija, uz nadaleko poznatu gostoljubivost te raznovrsnu, bogatu, tradicionalnu i autohtonu eno-gastronomsku ponudu ima sve potrebne resurse za snažan razvoj turizma te sam siguran kako je današnje druženje brojnim slavonskim chefovima poslužila za stjecanje novih znanja, iskustva i kontakata na temelju kojih će u svojim destinacijama kreirati buduću zanimljivu kulinarsku ponudu“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, dodavši kako su kontinuirana ulaganja i promocija te edukacija i komunikacija nužni u prezentaciji ukupne hrvatske turističke ponude.

Chef Lionel Levy, koji je u sklopu radionice u Vukovaru održao predavanje na temu inovacija u tradicionalnim receptima, naglasio je kako se Hrvatska doista može pohvaliti bogatstvom resursa u eno-gastronomiji. „Sudjelovao sam na svim radionicama diljem Hrvatske, a Vukovar mi se čini kao prekrasan kontinentalni grad. Ovdje su recepti i tradicionalna kuhinja puno konkretniji, a riječna riba mi se čini kao bitan dio kulinarske tradicije. Smatram da je vrlo važno zadržati efekt autentičnosti po kojoj je hrvatska gastronomija prepoznatljiva“, zaključio je chef Levy, pritom se zahvalivši Hrvatskoj turističkoj zajednici na pozivu.

Chef Frank Renimel, koji je na radionici govorio o ljubavi prema gastronomiji, zanat je učio od najboljih francuskih chefova, a Michelinova zvjezdica mu je dodijeljena 2003. godine, kada mu je bilo samo 28 godina. „U gastronomiji je vrlo važno kontinuirano educiranje i želja za napretkom. Također je važno slijediti svoje instinkte i ciljeve  , a osobno tražim kreativnost i inspiraciju u svakodnevnim stvarima “, poručio je chef Renimel.

O aktualnim temama iz domene upravljanja brendom u eno-gastronomiji govorila je brend menadžerica Elena Schipani, koja radi na promociji hrane i pića, ali i kao brand manager za brojne tvrtke i ustanove. Radionici je prisustvovala i ugledna sommelierka Mira Šemić, koja je održala predavanje na temu sljubljivanja hrane i poznatih hrvatskih vina.

Podsjećamo kako je serija radionica održana tijekom 2017. godine i to u Splitu, Opatiji, Osijeku i Zagrebu, dok su tijekom 2018. godine održane radionice u Puli i danas u Vukovaru. Radionice su namijenjene chefovima i imaju edukativnu ulogu, a osnovni cilj je prezentacija vrhunskih znanja s područja eno-gastronomije.

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Pohani lungić u umaku od buće

Ovo jelo bit će dilema mnogih rasprava, jer najukusniji i najmekši dio svinjskog mesa nije uobičajeno pripremati na ovaj način. Ali neke namirnice moram...

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Povezani članci

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Podržite male proizvođače i domaće namirnice naručite online!

Odlasci na tržnice nisu više kao nekad, a i posjete trgovinama postaju pravi hazarderski pothvat. Nabavka namirnica u ovo vrijeme pandemije koronavirusa mora biti...

U Pivani predstavljen Zeleni Grif povodom Dana svetog Patrika

Mikropivovara Grif danas je u zagrebačkoj Pivani povodom Dana svetog Patrika predstavila– Zeleni Grif. Specifičnost ovog piva leži upravo u njegovoj boji, dobivenoj pomoću...