Festival Vino Dalmacije 2018.

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

U prvom izdanju festivala Udruženja “Vino Dalmacije” će okupiti gotovo sve vodeće proizvođače vina, predstavnike vrhunskih restorana i hotela, te uglednike poslovne, političke i kulturne scene

Uz bogat program te želji za umrežavanjem proizvođača vina, vinskih stručnjaka, distributera i ugostitelja, posebna pozornost posvetit će se poslovnim posjetiteljima.

 Split, 13.-14. travnja 2018.
Restoran Kampus u sklopu Sveučilišnog Kampusa
Radionice:

Petak, 13.04.

13:00 h Pošip – od vinograda Marina Tomašića Barbace zvanog Caparin do najvažnije bijele sorte Dalmacije. Usporedno kušanje odabranih vina iz cijele Dalmacije.

Voditelj: Saša Špiranec 

Cijena: Besplatno uz prethodnu rezervaciju

Mjesto održavanja: Studentski restoran, prostor za radionice


14:15 h  Vino kao sastavnica mediteranske prehrane: medicinski pogled.

Voditelj: prof. dr. sc. Mladen Boban

Cijena: Besplatno uz prethodnu rezervaciju

Mjesto održavanja: Amfiteatar A0-1, prizemlje zgrade 3F


15:30 h Maraština / Rukatac – skriveni adut Dalmacije. Multifunkcionalna sorta koja daje podjednako dobra svježa bijela vina, zatim zrela i odležana, a u konačnici i desertna.

Voditelj: Nikola Birin i Rudi Štefan

Cijena: Besplatno uz prethodnu rezervaciju

Mjesto održavanja: Studentski restoran, prostor za radionice


17:00 h  “Drugačija Dalmacija – Kujundžuša, Zlatarica i Trnjak”

Voditelj: Daniel Čečavac

Cijena: Besplatno uz prethodnu rezervaciju

Mjesto održavanja: Studentski restoran, prostor za radionice

Subota, 14.04.

 13:00 h  Plavac mali – usporedno kušanje ponajboljih trogodišnjih plavaca iz premium kategorije. Stilovi i evolucija plavca malog starosti tri godine, dobi koja se doživljava idealnom za lansiranje na tržište većine premium vina te sorte.

Voditelj: Saša Špiranec

Cijena: Besplatno uz prethodnu rezervaciju

Mjesto održavanja: Studentski restoran, prostor za radionice


15:00 h Debit / lasina – sortiment šibenskog kraja i njegovi potencijali. Usporedno kušanje odabranih vina vinara koji su se strastveno posvetili očuvanju nasljeđa i tradicije.

Voditelj: Ante Sladić

Cijena: Besplatno uz prethodnu rezervaciju

Mjesto održavanja: Studentski restoran, prostor za radionice


17:00 h Dalmatinski crni „blend“ – budućnost leži u afirmaciji autentičnih kupaža dalmatinskih vinogorja. Usporedno kušanje odabranih vina s osvrtom na pozitivna iskustva afirmiranih svjetskih regija.

Voditelj: Leo Gracin

Cijena: Besplatno uz prethodnu rezervaciju

Mjesto održavanja: Studentski restoran, prostor za radionice

Prethodni članak“Spoj iz pakla” za sigurnost hrane
Sljedeći članakTop 5 vina

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Povezani članci

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Vinski razgovori uz Vina Belje

Nakon ljetne stanke, održani su 24. "Vinski razgovori s Tomislavom Stiplošekom". Ovom prilikom je Stiplošek ugostio vinariju Belje, a gošće su mu bile glavna...