Vinski razgovori uz Vina Laguna!

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Održano je treće izdanje Vinskih razgovora s Tomislavom Stiplošekom. Predstavljena su neka vina koja do sada nismo imali prilike kušati!

U suradnji s kavanom Procaffe u Tkalčićevoj ulici u Zagrebu, udruga G.E.T. Report organizirala je  u četvrtak, 7. ožujka, treće izdanje “Vinskih razgovora s Tomislavom Stiplošekom i gostujućim vinarijama“. Vinski razgovori tako su ovog puta predstavili Vina Laguna. Uz Tomislava Stiplošeka, u opuštenim razgovorima o ovoj velikoj porečkoj vinariji sudjelovali su Mia Vukdragović, zadužena za marketing i enolog Milan Budinski, direktor proizvodnje i vinarstva Vina Laguna.

Mia Vukdragović je istaknula kako posao marketinga u velikoj vinariji izrazito zahtijevan i kompleksan, dinamičan i nepredvidljiv. Nije samo riječ o predstavljanju i brendiranju vina, tu su još i njihovi ostali proizvodi iz portfelja. No ono što olakšava posao je kvaliteta proizvoda koji se promoviraju, jer oni sami za sebe već puno govore. “Male serije vina koje imamo dokazuju našu kvalitetu. Imamo određene ograničene serije koje nisu i neće biti dostupne svugdje. Riječ je o proizvodima koje plasiramo u odabrane restorane. No upravo u tim limitiranim serijama vidi se naša kvaliteta i veličina”, rekla je Mia Vukdragović.

Vinski razgovori u kavani Procaffe – opuštena, ugodna i korisna druženja

Milan Budinski govorio je o vinima koja su se kušala, izlaganjima na sajmovima, ocjenjivanjima vina…”Nedavno smo dobili još jednu prestižnu nagradu. Malvazija Istarska Riserva Vižinada 2016 je potkraj veljače na međunarodnom natjecanju Mundus Vini 2019, osvojila zlatnu medalju od ukupno dvaju odličja za vina iz Hrvatske”, istaknuo je Milan Budinski te dodao kako je ta nagrada još jedan velikih uspjeh Vina Laguna koja su prepoznata po svojoj kvaliteti, ali i osebujnom okusu.

Uz vinske razgovore, ukusne zalogaje, istarski sir Špin i pršut, također iz ponude Vina Laguna, kušali su se: Pjenušac Blanc de Moi,  CastellBlanc 2017, Malvazija Istarska duga maceracija 210 Riserva 2012, Riserva LV 2013 te Malvazija Istarska kasna berba 2016.

Vina Laguna imaju 600 hektara vinograda i prosječno proizvedu oko 2,5 milijuna litara malvazije. Ne treba zaboraviti istaknuti i njihova kvalitetna ulja po kojima su vrlo poznati – Ol Istria, koja je ujedno najmodernija uljara na istarskom području. Ulaganja u opremu i modernizaciju u nove linije 2010. godine iznosila su milijun eura.

Do sljedećih Vinskih razgovora uživajte u Vinima Laguna!

foto: GricGric

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Povezani članci

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Vinski razgovori uz Vina Belje

Nakon ljetne stanke, održani su 24. "Vinski razgovori s Tomislavom Stiplošekom". Ovom prilikom je Stiplošek ugostio vinariju Belje, a gošće su mu bile glavna...