Pivski džem, kozmetika i kupelji

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...
Češke pivovare proizvode od piva džemove, kozmetičke preparate, rakiju i sapune. Osim toga, nude kupelji u pivu, koje pomažu protiv bolesti i stresa, a također i masaže s pivom ili umatanje u pivski trop. Britanske pivovare prave od piva sir, pivo je također sve češće važan kuharski sastojak, primjerice kod spravljanja gulaša ili piletine, koje onda ima tek poput divljači.
Pivske toplice, koje su u velikoj ekspanziji pomažu kod liječenja ekcema, pospješuju prokrvljivanja kože i liječe teškoće u cirkulaciji. „S pivom je moguće smisliti svašta,“ kaže Roman Vokatý, liječnik u pivskim toplicama, koje već tri godine djeluju u sklopu obiteljske pivovare Chodovar u Tachovskom regionu.
„To što se kod nas smišlja, izlazi izvan okvira normalnog poimanja,“ dodaje. Posebnost je na primjer pivski džem s gorkastim okusom. Uvijek se, naravno, radi o isključivo potpuno prirodnim proizvodima bez kemije i a B vitaminom, koji sadrže pivski proizvodi. Njegovi blagotvorni učinci poznati su stotinama godina, a sada im sve više vraćamo. Postoji čitav niz kozmetičkih proizvoda koji koriste vitamin B, jer, primjerice, ostaci od pivskog vrenja ljušte staru kožu, Skidaju je i obnavljaju, poboljšavaju prokrvljenost potkožnog tkiva.
Izrađuju se također pripravci za kupelji odraslih i djece a ekcemom, hmelj se dodaje u šampon i sapun. Chodovar izrađuje proizvode u suradnji s drugim tvrtkama, sve samim cijenjenim markama s potpisom. „Kada smo se odlučili na pivske toplice, morali smo isto tako imati potpuno čist program, sa svim potvrdama da ne postoji ništa što bi moglo biti štetno,“ kaže dr Vokatý. „Toplice se najviše koriste tijekom vikenda, ali sve više se dolazi na višednevni boravak. Wellness toplice i hoteli sve uspješnije konkuriraju klasičnim toplicama, mnogi ljudi ih vole više od mora,“ dodaje. Plaćeni tretman u toplicama mogu dobiti samo rekonvalescenti nakon teških ozljeda i bolesti, a wellness centri tipa pivskih toplica gotovo u potpunosti zamjenjuju klasični tretman, osim toga program je potpuno slobodan i određuje ga sam korisnik.
Toplice dalje nude oblaganje pivskim tropom, koji se prije koristio kao krmivo za stoku. „Sadrži veliku količinu vitaminskih ostataka, kvaščevih produkata, a sve to djeluje blagotvorno,“ kaže Vokatý. Trop je izvrstan vodič topline, a kad se zagrije ima iste toplinske osobine kao ilovača ili blato. Napokon, nakon upotrebe u toplicama može se kompostirati, dok se ilovača mora evidentirati i vratiti na isto mjesto u prirodu. Oblozi od tropa drže se 20 minuta na bolnom mjestu, dakle vratu, bedrima, koljenima, li zglobovima.
Niz pivovara proizvodi od piva rakiju. „Ako primjerice pivo ne uspije, ispečemo od njega rakiju. Nekoliko tvrtki, na primjer Černa Hora, koje proizvode bezalkoholno pivo, alkohol koji filtriranjem izdvajaju iz toga piva, koriste za pečenje rakije. U Europi se posljednjih godina sve više traže i pivski kokteli, a dolaze i pivski šampanjci, pivo koje je naknadno fermentiralo u bocama.
Prethodni članakTemperatura posluživanja pive
Sljedeći članakSmrekova piva

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Povezani članci

Pivo – pučko piće koje se jednostavno obožava

Prema istraživanjima arheologa (koji ispituju prošlost na temelju materijalnih nalaza), lov i skupljanje u divljini slučajno izraslih jestivih plodova, ponajviše žitarica, nisu osiguravali opstanak...

Pivovara Daruvar, najstarija pivovara u Hrvatskoj, osvaja svojom pivskom pričom

U Daruvaru, gradu piva, i ove se godine, 17. i 18.05.2019. održavaju DANI PIVA, poznata manifestacija koja na jednom mjestu okuplja najveći broj domaćih...

Kad žene vole pivo – I liniju craft piva 5th Element

Nije tajna da i žene vole pivo! 5th Element linija craft piva stvorena je s naglaskom na umjetnost stvaranja posebnih aroma, okusa i mirisa...