Kolač od crnog piva s premazom od naranče

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ukusni biskvit kolač, u kojemu koristimo crno pivo, koje mu daje notu gorčine i posebnog okusa pive.

4 jaja

0,2 kg šećera

0,1 kg kukuruznog brašna

0,2 kg glatkog brašna

0,2 l crne pive

0,05 kg kiselog vrhnja

0,05 kg maslaca

1 prašak za pecivo

ribana kora od polovice naranče

Za premaz

0,15 kg marmelade od naranče

sok od jedne naranče

Od razdvojenih jaja, bijelanjke umutimo u čvrst sbijeg, a žumanjke, šećer i rastopljeni maslac pjenasto izmiješamo, kojemu dolijemo crno pivo, kiselo vrhnje i obje vrste brašna koje prije početka rada prosijemo zajedno s praškom za pecivo. Dobro izmiješamo, dodamo naribanu koru oprane naranče i ručno, drvenom kuhačom umiješamo snijeg (kuhača kojom ovo radimo neka bude samo za kolače da ne preuzme mirise ostale kuhinje).

Okruglu formu za pečenje, obložimo paprirom za pečenje ili je namastimo i obrašnimo, pa smjesu ulijemo u formu. U prethodno ugrijanu pećnicu (180°C), pečemo kolač oko 35 minuta, odnosno, kada vidimo da čačkalica kojom probodemo tijesto ostane čista, kolač je pečen.

U međuvremenu kuhamo glazuru kojom ćemo preliti malo ohlađen, pečen kolač: marmeladu od naranče i sok od naranče kuhamo na laganoj vatri dok se ne zgusne.

Kolač poslužujemo skroz hladan, uz dodatak tučenog slatkog vrhnja – šlaga.

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Povezani članci

Čokolada u prevenciji bolesti srca?

Umjerena konzumacija čokolade je u istraživanju američkih znanstvenika povezana s prosječno 10% manjim rizikom za bolesti srca. Znanstvenici s Baylor College of Medicine u Houstonu...

Napravite kolač s mrkvom i đumbirom – jednostavna priprema kao mamac za izradu ovog kolača

U ovom ukusnom kolaču uživao je i naš Mali šef. Jednostavan je za pripremu i vjerujemo da sve namirnice imate kod kuće tako da...

Tamna čokolada protiv simptoma depresije

Redovita konzumacija tamne čokolade je u istraživanju provedenom na University College London povezana s pozitivnim utjecajem na raspoloženje i ublažavanjem simptoma depresije. Rezultati koje je...