Kremasti sladoled

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Želite li napraviti svoj sladoled slijedite ova jednostavna uputstva, i što je najvažnije, upotrijebite svježe namirnice.

Sastojci za osnovnu smjesu za 1/2 kg sladoleda

4 jaja

0,03 kg šećera

2 vrećice vanilin šećera

2 vrećice praška za šlag

0,2 l mlijeka

0,2 l slatkog vrhnja

Svježa jaja pjenasto mikserom umiješamo sa šećerom i vanilin šećerom. Napravimo šlag s mlijekom i dodajmo u smjesu s jajima. Mikserom izmiješamo slatko vrhnje, ali tako da ne bude pregusto, i dodajmo u smjesu. Sve dobro promiješamo, ulijemo u posude koje se mogu zamrzavati i stavimo u zamrzivač.  Okuse možemo mijenjati dodajući bilo koje voće ili čokoladu – topljenu, ribanu, kakao, kekse.

Savjet:

Sladoled je dobro držati u zamrzivaču na -18°C do 2 mjeseca, dobro poklopljen. Prije upotrebe dobro ga je na petnaestak minuta prebaciti u hladnjak da se lakše posluži. Ovako poluodmrznut sladoled nikako nije dobro vraćati natrag u zamrzivač.

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Pohani lungić u umaku od buće

Ovo jelo bit će dilema mnogih rasprava, jer najukusniji i najmekši dio svinjskog mesa nije uobičajeno pripremati na ovaj način. Ali neke namirnice moram...

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Povezani članci

Čokolada u prevenciji bolesti srca?

Umjerena konzumacija čokolade je u istraživanju američkih znanstvenika povezana s prosječno 10% manjim rizikom za bolesti srca. Znanstvenici s Baylor College of Medicine u Houstonu...

Napravite kolač s mrkvom i đumbirom – jednostavna priprema kao mamac za izradu ovog kolača

U ovom ukusnom kolaču uživao je i naš Mali šef. Jednostavan je za pripremu i vjerujemo da sve namirnice imate kod kuće tako da...

Tamna čokolada protiv simptoma depresije

Redovita konzumacija tamne čokolade je u istraživanju provedenom na University College London povezana s pozitivnim utjecajem na raspoloženje i ublažavanjem simptoma depresije. Rezultati koje je...