Napravite kolač s mrkvom i đumbirom – jednostavna priprema kao mamac za izradu ovog kolača

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...
U ovom ukusnom kolaču uživao je i naš Mali šef. Jednostavan je za pripremu i vjerujemo da sve namirnice imate kod kuće tako da ne morate u trgovinu! #OSTANIDOMA je najbolja varijanta!
Za ovaj kolač potrebno vam je:
  • 225 g glatkog brašna
  • 1 jušna žlica đumbira u prahu
  • 2 jušne žlice cimeta u prahu
  • 225 g naribane mrkve
  • 225 g šećera
  • 4 jaja
  • 150 ml maslinovog ulja (može i suncokretovo)
  • malo maslaca

Okrugli kalup za tortu namastite i posipajte šećerom, po dnu i po rubovima kalupa. Pećnicu upalite da se ugrije na 180°C.
U jednu zdjelu razdvojite bjelanjke i istucite snijeg od njega, a u drugoj, u koju ste bacali žumanjke izradite ostatak smjese postepeno dodavajući na žumanjke šećer, maslinovo ulje, brašno, cimet i mljeveni đumbir. Kada to dobro promiješate, dodajte i ribanu mrkvu. Sada je to jako gusto pa umijesite snijeg, dobro promiješajte i izlijte u kalup za tortu i stavite peći na 45-50 minuta, odnosno dok ne dobije lijepu zlatno žutu boju. Probajte čačkalicom je li pečen – to znači da načačkalici ne smije ništa ostati.
Kad se ohladi, ako želite, po njemu možete posipati malo šećera u prahu… Kolač je najbolje jesti ohlađen.
I da, naš Mali šef bio je oduševljen!
Dobar tek želi Vam Gric Gric tim!!
I ne zaboravite –  #ostanitedoma
foto: Gric Gric

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Pohani lungić u umaku od buće

Ovo jelo bit će dilema mnogih rasprava, jer najukusniji i najmekši dio svinjskog mesa nije uobičajeno pripremati na ovaj način. Ali neke namirnice moram...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Povezani članci

Čokolada u prevenciji bolesti srca?

Umjerena konzumacija čokolade je u istraživanju američkih znanstvenika povezana s prosječno 10% manjim rizikom za bolesti srca. Znanstvenici s Baylor College of Medicine u Houstonu...

Kruh bez kvasca – s pivom

Odlučili smo se na izradu kruha bez kvasca - jer ga nema u trgovinama, a ni ne želimo boraviti puno i svaki dan u...

Tamna čokolada protiv simptoma depresije

Redovita konzumacija tamne čokolade je u istraživanju provedenom na University College London povezana s pozitivnim utjecajem na raspoloženje i ublažavanjem simptoma depresije. Rezultati koje je...