Palačinke s rižom i voćem – sushi

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Na zanimljiv i vrlo lagan način napravite ovaj desert, koji možete poslužiti i na raznim zabavama.

za 4 – 5 osoba

0,2 kg riže

0,03 kg maslaca

0,01 l prošeka

0,2 l vrhnje za šlag

0,7 l mlijeka

0,1 kg šećera

0,02 kg vanilin šećera

0,1 l suncokretovog ulja

0,03 kg miješane marmelade

oštro brašno

0,05 kg crvenog grejpa

0,05 kg ananasa

0,05 kg mandarina ili klementina

0,05 kg kruške

0,05 kg naranče

0,05 kg kivia

Na malo maslaca ostaklimo rižu, te je podlijemo s malo prošeka i pričekamo da alkohol ispari, pošećerimo je kristalnim šećerom (ili smeđim) i dodamo još vanilin šećera, zatim je podlijemo sa mlijekom i vrhnjem za šlag, te postepeno nadodajemo to dvoje ako riža još upije i pirjamo dok ne postane mekana. Za vrijeme dok se pirja očistimo i narežemo voće i umijesimo smjesu za palačinke; jaja, šećer i malo ulja pjenasto izmutimo, zatim dodajemo oštro brašno, da bi na razrijedili sa mlijekom i vrhnjem za šlag, sada dodamo kako i instant kavu (dobro bi je bilo razmutiti u malo vruće vode, da se rastopi). Kada nam je riža mekana, prebacimo je na hlađenje na neki tanjur. Ispečemo palačinke na vreloj namaštenoj tavi i kad su sve pečene, već je ona prva spremna za punjenje.Vanjske rubove odrežemo da bi nam ploha bila što više kao kvadrat, zbog punjenja i rezanja. Na donju četvrtinu raširimo ohlađenu rižu, a po njoj premažemo s malo marmelade od miješanog voća i slažemo voće. Možemo sve pomiješati tako da na sitno izrežemo voće ili svaki valjak sa svojim voćem.Na kraju svaki list valjka premažite tankim slojem marmelade da se ne odljepljuju.

Prethodni članakUmak od svinjetine
Sljedeći članakNačin rezanja limuna

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Pohani lungić u umaku od buće

Ovo jelo bit će dilema mnogih rasprava, jer najukusniji i najmekši dio svinjskog mesa nije uobičajeno pripremati na ovaj način. Ali neke namirnice moram...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Povezani članci

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Dođi, okusi, vidi i osjeti Bučijadu tijekom cijelog listopada!

Najveća i najposjećenija turističko-gospodarska i gastronomska manifestacija u Hrvatskoj posvećena buči, ove će se godine održati skromnije i na drugačiji  način, tijekom cijelog listopada! Naime,...

Čokolada u prevenciji bolesti srca?

Umjerena konzumacija čokolade je u istraživanju američkih znanstvenika povezana s prosječno 10% manjim rizikom za bolesti srca. Znanstvenici s Baylor College of Medicine u Houstonu...