Torta od jagoda

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

U vrijeme jagoda počastite se brzom i ukusnom tortom od jagoda, jednostavna je za izradu, osim ako ćete se zabavljati ovakvom dekoracijom torte izgubiti ćete malo vremena, ali trud će se isplatiti.

0,4 kg jagoda

1 podloga za tortu od biskvitnog tijesta

0,07 kg pudinga od vanilije (industrijski prašak)

0,07 kg šećera

0,25 l mlijeka

vodka s okusom jagode ili šumskog voća

0,01 prelejva za torte (industrijski prašak)

Nakon što jagode očistimo i operemo, stavimo ih da se ocijede, a u međuvremenu u posudi ugrijemo mlijeko da skuhamo puding u koji umiješamo vodku voćnog okusa i prelijemo ga preko biskvitne podloge za tortu, raširimo ravnomjerno po tijestu i na njga poslažemo narezane jagode, ostavljajući slobodan rub torte koji ukrasimo preostalim pudingom uz pomoć vrečice za ukrašavanje. U drugoj posudi umiješamo preljev za tortu sa malo šećera, koji razrijeđujemo s vodom postupno uz miješanje dok ne zakipi te je stavimo da se malo ohladi, pazeći da nam se ne stvrdne previše. Zalijemo tekućinom po jagodama i stavimo u hladnjak da se dobro ohladi. Ohlađenu tortu režemo na kriške i poslužujemo uz rashlađeni prošek.

Ako imate vremena možete i sami napraviti podlogu, to je obično biskvitno tijesto.

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Pohani lungić u umaku od buće

Ovo jelo bit će dilema mnogih rasprava, jer najukusniji i najmekši dio svinjskog mesa nije uobičajeno pripremati na ovaj način. Ali neke namirnice moram...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Povezani članci

Čokolada u prevenciji bolesti srca?

Umjerena konzumacija čokolade je u istraživanju američkih znanstvenika povezana s prosječno 10% manjim rizikom za bolesti srca. Znanstvenici s Baylor College of Medicine u Houstonu...

Napravite kolač s mrkvom i đumbirom – jednostavna priprema kao mamac za izradu ovog kolača

U ovom ukusnom kolaču uživao je i naš Mali šef. Jednostavan je za pripremu i vjerujemo da sve namirnice imate kod kuće tako da...

Tamna čokolada protiv simptoma depresije

Redovita konzumacija tamne čokolade je u istraživanju provedenom na University College London povezana s pozitivnim utjecajem na raspoloženje i ublažavanjem simptoma depresije. Rezultati koje je...