Kokice – POP CORN

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Kokice su vrlo popularno jelo, naročito zbog djece, zato je ovaj recept i stavljen ovdje u ovoj kategoriji. Osim što su niskokalorične i zasitne, kukuruz je vrlo zdrav.

za dvije runde kokica, osim ako nemate tako široku posudu pa Vam stane sve od jednom.

0,1 kg kukuruza kokičara

0,05 l suncokretovog ulja

0,05 kg maslaca

sol

U suhu posudu, koju stavimo grijati na vatru, dodamo kukuruz kokičar, malo ulja i maslaca i sve posolimo i poklopimo posudu. Problem kod kokica je taj, da kada se rasprsnu, posudu moramo protresti koji puta, da bi ostalo zrnje kukuruza palo na dno posude, gdje je najveća temperatura.

Temperatura pečenja ne smije isto biti prevelika da rasprsnute kokice ne bi prigorile. Kada su se sve rasprsnule, maknemo posudu za pečenje s vatre, pažlivo odmaknemo poklopac i presipamo ih u posudu za posluživanje. Ako pečemo još jednu turu, papirnatim ručnikom očistimo posudu i istim postupkom ispečemo i drugu turu kokica.

Prethodni članakGrah s kobasicom i špekom
Sljedeći članakKrpice s kiselim kupusom

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Pohani lungić u umaku od buće

Ovo jelo bit će dilema mnogih rasprava, jer najukusniji i najmekši dio svinjskog mesa nije uobičajeno pripremati na ovaj način. Ali neke namirnice moram...

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Povezani članci

Od pereca rastu djeca

Tijesto za perece pretvoreni  u oblike životinja, likove iz crtića i 3d skulpture, a sve je jestivo. Ovakvi oblici pereca izrađuju se u Pennsylvaniji...

“Nestlé za zdraviju djecu”

“Nestlé za zdraviju djecu” do 2030. godine pomoći će da 50 milijuna djece vode zdraviji život Povodom Međunarodnog dana obitelji, Nestlé je najavio pokretanje globalne...

Umjetnost s okusom riže

Mislite li da bi Vaše dijete pokazalo više interesa za neko jelo od riže, poslužite se ovim ilustracijama kao ideje i trik za poticanje...