Nabodeni svinjski but

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Od ovog jela možete nahraniti puno ljudi. Za hladni buffet koji uključuje i ostala jela i nareske računajući da je po uzvaniku dosta 0,05-0,1 kg jela

2 kg svinjetine (but u komadu)

1 limun

0,03 kg marmelade od marelica

sol, papar, cayene papar (ili mljevena crvena ljuta paprika)

cimet, klinčić

 

Nakon što operemo meso, napravimo rešetku nožem po koži buta, pa ga natrljamo solju, prebacimo ga u nauljenu posudu za pečenje i stavimo ga peći na 180°C, za to vrijeme radimo preljev; u malo vode otopimo marmeladu od marelica, sok od jednog limuna, sol, papar, cayenski papar (ili mljevena crvena ljuta paprika), cimet u prahu i zdrobljene klinčiće. Nakon 10-15 minuta pečenja okrenemo but, pa ga prelijemo s malo vode i napravljenom smjesom (marmelada, limun, začini). Pustimo dalje peći uz povremeno podlijevanje vodom i smjesom, i okretanjem. Kada je gotovo (a znati ćemo da je gotovo, kad ga probodemo na najdebljem dijelu, iz mesa mora izlaziti prozirna tekućina,a ne krv ili sukrvica) meso izvadimo van iz pećnice, i ohladimo ga. Lijepo ga narežemo (možemo ga narezati na tanke listove, pa prekrivati francusku salatu oblikovanu u polukuglu ili nabadati na čačkalice, kockice (1,5×1,5 cm) sa nekim povrćem ili voćem) u kombinaciji sa ostalim suhomesnatim proizvodima i sirevima ukrašeno francuskom salatom.

Prethodni članakPašteta od fazana
Sljedeći članakPečeni kare u borovicama

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Pohani lungić u umaku od buće

Ovo jelo bit će dilema mnogih rasprava, jer najukusniji i najmekši dio svinjskog mesa nije uobičajeno pripremati na ovaj način. Ali neke namirnice moram...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Povezani članci

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Kako klincu spremiti poriluk, a da odmah ne odgurne tanjur? Pitajte našeg malog kulinarskog degustatora koji je oduševljen novim jelom na meniju!

Pripremili smo špagete s porilukom i skutom, donosimo Vam i video recept. Možemo Vam samo poželjeti dobar tek! Nije neobično da djeca ne vole miris...

Šurlice sa čvarcima i špekom – iznenađenje za Malog šefa!

Bio je to jedan od onih dana kad se ručak mora smisliti brzo, jer mali kritičar uskoro dolazi iz škole... Bio je to jedan od...