Salata od mini rajčica i feta sira

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ovako pripremljene rajčice odlično će izgledati na svečanom stolu, jer ih možete poslužiti na sitno rezanoj zelenoj salati – slami, pa će igrom boja doći do željenog efekta.

za 5 – 6 osoba

0,5 kg mini rajčica

0,25 kg feta sira

malo luka vlasca

malo origana

malo češnjaka

maslinovo ulje

sol, papar

zelene i crne amsline za ukras

zelena salata kristal

 

Rajčice odvojimo od peteljki i operemo. Gornji dio rajčica oštrim nožem odvojimo, a malom žličicom pažljivo izdubimo rajčice te ih pustimo okrenute da se iscijede. U međuvremenu, fetu narežemo na sitnije kockice te je mariniramo sitno narezanim vlascem, usitnjenim suhim ili svježim origanom, dodamo sitno narezanog češnjaka, polijemo s maslinovim uljem i poparimo. Blago posolimo unutrašnjost rajčica i nakon pola sata mariniranja sira, napunimo izdubljene rajčice. Očišćenu i opranu salatu narežemo na sitne rezance, ne štedeći na salati osigurali smo rajčicama dobru podlogu, jer ih nije dobro zarezaviti s donje strane da bi stajale na podlozi, jer ih možemo probušiti  te će tada curiti sok iz njih. Oko rajčica poslažemo masline i poslužimo, ili pokriveno stavimo na hladno mjesto do posluživanja.

Prethodni članakFrape od jagoda
Sljedeći članakPospremite lonce, kupite wok

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Pohani lungić u umaku od buće

Ovo jelo bit će dilema mnogih rasprava, jer najukusniji i najmekši dio svinjskog mesa nije uobičajeno pripremati na ovaj način. Ali neke namirnice moram...

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Povezani članci

Marinirana srdela

Ukusno predjelo gdje je marinirana riba položena na prepečen kruh premazan umakom od rajčica. za 2 - 3 osobe za mariniranje ribe: 0,25 kg srdele (sardine) mogu...

Namaz od kravljeg sira

Ovaj ukusan namaz nije zahtjevan za pripremu. Njime premažite vaše kanape sendviče koje možete ukrasiti trokutićima mrkve ( može biti prepečena na žaru(tavi) ili...

Raskošna salata sa školjkama

Za ovu skupu salatu, trebati će nam i malo više vremena i pažnje da bi je pripremili, ali ako imate posebne goste koji vole...