Umak od krastavaca i mente

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Odličan umak koji je jednostavan i brz za pripremu, a i osvježiti će svojim okusom.

0,15 kg svježeg krastavca

8 listova svježe mente

0,36 kg jogurta (gušći)

Kad smo oprali i ogulili krastavac razrežemo ga po duljini i iz njega izvadimo koštice i narežemo ga na ploškice, malo posolimo i ostavimo u cjedilu desetak minuta da izađe sok.

Nakon desetak minuta lagano pritisnemo krastavce da ih iscijedimo, stavimo ih uzdjelu u kojoj ćemo poslužiti, pomiješamo sa jogurtom i sitno rezanim svježim listovima metvice. Začinimo solju i bijelim paprom, dobro promiješamo i poslužimo uz prepečeni toast ili svježe lepinje.

U ovaj umak može se i umiješati češnjak, pa tako možemo za naš domjenak, na kojem ćemo ga poslužiti napraviti dvije zdjelice umaka, s mogučnošću naznake sastava uz svaki umak.

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Povezani članci

Marinirana srdela

Ukusno predjelo gdje je marinirana riba položena na prepečen kruh premazan umakom od rajčica. za 2 - 3 osobe za mariniranje ribe: 0,25 kg srdele (sardine) mogu...

Salata od mini rajčica i feta sira

Ovako pripremljene rajčice odlično će izgledati na svečanom stolu, jer ih možete poslužiti na sitno rezanoj zelenoj salati - slami, pa će igrom boja...

Namaz od kravljeg sira

Ovaj ukusan namaz nije zahtjevan za pripremu. Njime premažite vaše kanape sendviče koje možete ukrasiti trokutićima mrkve ( može biti prepečena na žaru(tavi) ili...