Divlja svinja u umaku od borovica

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Veprovo meso ukusno je meso pa u ovom umaku s borovicama, koje je umjereno zakiseljeno dolazi do nezaboravne kombinacije okusa.

za 7 – 8 osoba

1,50 kg mesa od divlje svinje (od buta)

suncokretovo ulje

0,05 kg oštroga brašna

0,1 kg crvenoga luka

0,05 kg borovica (ne borovnice)

3-5 klinčića

sol, papar

ocat

šećer

Nakon što smo očistili meso narežemo ga na lijepe odreske, malo ga potučemo kuhinjskim čekićem, začinimo solju i paprom te ih stavimo malo prepeći s obje strane. Kada se prepeku izvadimo ih na tanjur i na istoj masnoći dodamo očišćeni na kockice narezani crveni luk, malo ga propirjamo i kada omekša dodamo mu brašno (ako treba doljemo još par kapi ulja) te popržimo do svijetlo smeđe boje, dodamo bijelo vino i pričekamo da alkohol iz vina ispari te podlijemo vodom ili temeljcem, dodamo zdrobljene borovice, klinčiće, malo šećera i vratimo meso, te ga pirjamo dok ne omekša (od 30-45 minuta) uz nadoljevanje vodom ili temeljcem, probamo kakvog je okusa, pa na kraju zakiselimo po želji (na kraju jer kiselina zaustavlja proces kuhanja). Kao prilog možemo poslužiti kašicu od krumpira, pečene krumpire ili okruglice od kruha sa nekom svježom salatom. Uz jelo možemo točiti crveno suho vino.

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Pohani lungić u umaku od buće

Ovo jelo bit će dilema mnogih rasprava, jer najukusniji i najmekši dio svinjskog mesa nije uobičajeno pripremati na ovaj način. Ali neke namirnice moram...

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Povezani članci

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Kako klincu spremiti poriluk, a da odmah ne odgurne tanjur? Pitajte našeg malog kulinarskog degustatora koji je oduševljen novim jelom na meniju!

Pripremili smo špagete s porilukom i skutom, donosimo Vam i video recept. Možemo Vam samo poželjeti dobar tek! Nije neobično da djeca ne vole miris...

Šurlice sa čvarcima i špekom – iznenađenje za Malog šefa!

Bio je to jedan od onih dana kad se ručak mora smisliti brzo, jer mali kritičar uskoro dolazi iz škole... Bio je to jedan od...