Faširanci (polpete) kosani odresci

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ovo ukusno jelo može biti kao prilog nekim varivima. Možemo spomenuti samo neka; varivo od slanutka, kelja, poriluka, cvjetače (karfiola) ili uz fino varivo (od raznog povrća).

za 3 – 4 osobe

0,2 kg mljevene junetine

0,2 kg mljevene svinjetine

0,05 kg peciva (pola hambi peciva bijelog)

0,1 l mlijeka

peršin (može i sušeni)

sol, papar

oštro brašno

3 jaja

krušne mrvice

ulje za prženje

Pecivo kojem odrežemo koru, narežemo na kocke i namočimo u posudici s mlijekom. Mljeveno meso, obje vrste dobro izmiješamo rukama, začinimo solju i paprom, dodamo od mlijeka ocijeđeno pecivo i sitno narezani peršin, pa opet sve promiješamo. Od cjelokupne mase napravimo male kuglice koje pretvorimo u odreščiće, koje prođemo kroz brašno, dobro razmućena jaja. Prije no što prođemo kroz krušne mrvice dobro ocijedimo od jaja (da nam u krušnim mrvicama ne nastanu kuglice koje je kasnije ružno vidjeti na polpetama). Ovako ispanirane odreske pržimo u srednje zagrijanoj masnoći. Dobro je na počeku imati malo jaču vatru jer kada stavimo prvu količinu polpeta znatno smanjimo temperaturu ulja, tako da se polpete mogu početi kuhati u ulju umjesto da se prže- tj. upijati će previše ulja u sebe pa će biti masne. Nakon što se isprže s jedne strane okrenemo ih i ispržimo s druge. Kada i s druge strane poprime tamno zlatnu do svjetlo smeđu boju, dobro je izvaditi ih na upijajući papir da se ocijede od viška masnoće, ali prije toga provjerimo, s obzirom na debljinu, jesu li se dobro ispekli, razrezujući jedan odrezak popola i gledajući sredinu.

Kosane odreske možemo osim uz variva poslužiti i uz tartar umak sa šampinjonima sa žara, svježom salatom i kruhom.

Prethodni članakUmak od jabuke i hrena
Sljedeći članakVarivo od poriluka

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Povezani članci

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Kako klincu spremiti poriluk, a da odmah ne odgurne tanjur? Pitajte našeg malog kulinarskog degustatora koji je oduševljen novim jelom na meniju!

Pripremili smo špagete s porilukom i skutom, donosimo Vam i video recept. Možemo Vam samo poželjeti dobar tek! Nije neobično da djeca ne vole miris...

Napravite kolač s mrkvom i đumbirom – jednostavna priprema kao mamac za izradu ovog kolača

U ovom ukusnom kolaču uživao je i naš Mali šef. Jednostavan je za pripremu i vjerujemo da sve namirnice imate kod kuće tako da...