Fazan punjen prepelicom

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ovo jelo je pravi lovački delikatesni objed.

za 2 osobe

0,6-0,8 kg fazana (manja ptica)

jetra od fazana

0,25 kg prepelice

0,2 kg slanine (špek, panceta)

0,4 kg kiselog vrhnja

0,1 kg crvenog luka

2 češnja češnjaka

0,1 l bijelog vina

1 kruh

sol, papar

suncokretovo ulje

 

Nakon što smo očistili fazana i prepelicu od zaostalog perja, izrežemo iz fazana mjesto gdje je nastrijeljen, operemo ptice i doboro ih osušimo. Očišćen i sitno narezani crveni luk, češnjak i slaninu narezanu na sitne kockice malo propirjamo na ulju, pa kada luk omekša dodamo očišćenu od žilica i na sitno rezanu jetru od fazana i pirjamo je. Na kraju podlijemo sa bijelim vinom i pričekamo da alkohol iz vina ispari pa ugasimo vatru i stavimo sa strane. Kruh prerežemo i izdubimo mekani dio kruha. Prepelicu zamotamo sa tanko rezanim ploškama špeka i stavimo je u fazana kojeg isto omotamo sa špekom. Od mekanog dijela kruha napravimo jastučić, koji stavimo u namaštenu posudu za pečenje. Po kruhu namažemo propirjanu fazanovu jetru, a na jetru položimo fazana kojeg prelijemo sa prethodno promiješanim kiselim vrhnjem. Posudu stavimo u zagrijanu pećnicu na 175°C i pečemo 35- 45 minuta uz povremeno polijevanje sa još kiselog vrhnja. Kada je fazan pečen lijepo ga razrežemo i poslužimo uz pole krumpira (raspolovljen u kori krumpir pečen u pećnici) s nekom svježom salatom, ružičastim ili crvenim polusuhim vinom.

 

SAVJET: Preporuča se marinirati fazana preko noći u marinadi, a smjernice možete pronaći ovdje.

Prethodni članakProljetna salata
Sljedeći članakČišćenje divljači

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Povezani članci

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Kako klincu spremiti poriluk, a da odmah ne odgurne tanjur? Pitajte našeg malog kulinarskog degustatora koji je oduševljen novim jelom na meniju!

Pripremili smo špagete s porilukom i skutom, donosimo Vam i video recept. Možemo Vam samo poželjeti dobar tek! Nije neobično da djeca ne vole miris...

Šurlice sa čvarcima i špekom – iznenađenje za Malog šefa!

Bio je to jedan od onih dana kad se ručak mora smisliti brzo, jer mali kritičar uskoro dolazi iz škole... Bio je to jedan od...