Janjeći kotleti sa šampinjonima

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ovo jelo sa kremastim umakom u kojima su prepržene gljive neće Vas ostaviti ravnodušnima.

za 3 – 4 osobe

0,65 kg janjetine (kotleti)

0,3 kg šampinjona

0,07 kg oštrog brašna

0,15 kg maslaca

0,35 l mlijeka

sol, bijeli i crni papar

muškatni oraščić

0,1 l bijelog vina

1 jaje

Nakon što očistimo i ako je potrbno operemo gljive, narežemo ih na kockice i stavimo ih prepržiti na malo maslaca na jaku vatru. Kada dobiju lijepu boju, podlijemo ih sa bijelim vinom, pričekamo da alkohol ispari, dolijemo temeljca ili vode i pirjamo dok tekućina ne nestane. U međuvremenu pripremimo beschamel (bešamel): na rastopljenom maslacu prepržimo na laganoj vatri brašno i kad dobije lijepu rumenu boju, podlijemo sa mlakim mlijekom, začinimo solju i bijelim paprom, dodamo muškatnog oraščića i miješamo pjenjačom (žica, mutilica) da nam se ne stvore grudice. Kada umak prokuha dodamo u njega sotirane gljive, a oprane, osušene i začinjene kotlete (sol, bijeli papar) prepržimo s obje strane na tavi i kad su gotovi umiješamo u bešamel žumanjak, prelijemo preko janjetine te stavimo u zagrijanu pećnicu (180°C) na 10-15 minuta, dok se korica na bešamelu ne stvori. Kada je jelo gotovo poslužimo ga vruće uz svježi kruh i salatu a vino može biit ružičaasto ili bijelo polusuho.

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Pohani lungić u umaku od buće

Ovo jelo bit će dilema mnogih rasprava, jer najukusniji i najmekši dio svinjskog mesa nije uobičajeno pripremati na ovaj način. Ali neke namirnice moram...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Povezani članci

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Kako klincu spremiti poriluk, a da odmah ne odgurne tanjur? Pitajte našeg malog kulinarskog degustatora koji je oduševljen novim jelom na meniju!

Pripremili smo špagete s porilukom i skutom, donosimo Vam i video recept. Možemo Vam samo poželjeti dobar tek! Nije neobično da djeca ne vole miris...

Šurlice sa čvarcima i špekom – iznenađenje za Malog šefa!

Bio je to jedan od onih dana kad se ručak mora smisliti brzo, jer mali kritičar uskoro dolazi iz škole... Bio je to jedan od...