Janjeći paprikaš

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ovo jelo tipično je za dalmatinsku zagoru, njime su se nekoć hranili pastiri.

 

za 3 – 4 osobe

0,2 kg svježe paprike

0,3 kg crvenog luka

svježi listovi peršina

3 češnja češnajka

0,15 kg pancete

0,65 kg janetine (od buta) s kostima

malo korijenastog povrća za juhu

sol, papar

maslinovo i suncokretovo ulje

Prije nego što bilo što počnemo pripremati, odvojimo meso od kostiju buta, pa od dijela kosti skuhamo malo temeljca sa korjenastim povrćem, da imamo čime zalijevati paprikaš. Očistimo crveni luk i narežemo ga na sitne kockice i propirjamo ga na miješanom maslinovom i suncokretovom ulju, pa dodamo na rezance rezanu svježu papariku, sitno rezani češnjak i na prutiće rezanu pancetu. Kada malo omekša povrće i panceta dodamo na veće kocke narezanu janjetinu i propirjamo, začinimo solju i paprom, kada meso nabubri podlijevamo sa procijeđenom juhom od kosti i sve pirjamo dok meso ne omekša miješajući i podlijevajući s juhom. Neka bude gušće jelo tako da dodajemo temeljac malo po malo samo da meso bude malo pokriveno i pirjamo u polupokrivenoj posudi. Za vrijeme dok se pirja možemo pripremiti prilog, a najčešće to bude kuhana palenta ili kuhani slani krumpiri. Pri posluživanju posipamo sitno sjeckanim svježim peršinom i poslužimo vruće sa prilogom.

Prethodni članakJanjeći istočnjački gulaš
Sljedeći članakKotleti s kulenom

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Povezani članci

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Kako klincu spremiti poriluk, a da odmah ne odgurne tanjur? Pitajte našeg malog kulinarskog degustatora koji je oduševljen novim jelom na meniju!

Pripremili smo špagete s porilukom i skutom, donosimo Vam i video recept. Možemo Vam samo poželjeti dobar tek! Nije neobično da djeca ne vole miris...

Šurlice sa čvarcima i špekom – iznenađenje za Malog šefa!

Bio je to jedan od onih dana kad se ručak mora smisliti brzo, jer mali kritičar uskoro dolazi iz škole... Bio je to jedan od...