Janjetina sa senfom

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Jelo od pirjane janjetine, koje dotjeramo pikantnim okusom, u kojem će uživati svi zaljubljenici u ovoj vrsti mesa.

za 3 – 4 osobe

1 kg janjetine ( od buta ili hrbta)

0,2 kg crvenog luka

0,2 kg korijena celera

0,03 kg senfa

0,02 kg oštrog brašna

lovorov list

ružmarin

maslinovo ulje

sol, papar

Očistimo celer i narežemo ga na tanke listiće, a očišćeni crveni luk narežemo na kockice. Janjetinu narežemo na manje dijelove (tako da za svaki obrok ima 2 ili 3 komadića), operemo je da nema sitnih kostiju od rezanja, začinimo solju i paprom te stavimo prepeći na malo maslinovog ulja, pa kad meso dobije boju sa svih strana, dodamo na ploške rezan celer i kockice crvenog luka, pustimo, uz povremeno miješanje, da luk povene, pa podlijemo sa malo vode, začinimo solju i paprom i dodamo i mrvljeni ružmarin i list, dva lovora, te pirjamo poklopljeno na laganoj temperaturi dok meso ne omekša. Ako tekućina ispari dolijemo još malo vode. Kada je meso gotovo, poslužimo ga po tanjurima, a na luk i celer dodamo brašno koje malo upržimo, podlijemo vodom ilči temeljcem, dodamo senf, dobro promiješamo, probamo kakvog je okusa i prelijemo preko mesa. Uz ovo jelo možemo poslužiti kuhane  krumpire, kašicu od krumpira ili palentu te točimo bijelo polusuho vino.

Prethodni članakLedeno vino
Sljedeći članakJanjetina u mlijeku

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Povezani članci

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Kako klincu spremiti poriluk, a da odmah ne odgurne tanjur? Pitajte našeg malog kulinarskog degustatora koji je oduševljen novim jelom na meniju!

Pripremili smo špagete s porilukom i skutom, donosimo Vam i video recept. Možemo Vam samo poželjeti dobar tek! Nije neobično da djeca ne vole miris...

Šurlice sa čvarcima i špekom – iznenađenje za Malog šefa!

Bio je to jedan od onih dana kad se ručak mora smisliti brzo, jer mali kritičar uskoro dolazi iz škole... Bio je to jedan od...