Janjetina u pivu

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ovo ukusno jelo pripravljano s pivom pobuditi će zanimanje svako obožavatelja kako janjetine tako i pive.

za 5 – 6 osoba

2 kg janjetine (od buta)

0,2 kg crvenog luka

0,4 l tamne pive

0,1 kg maslaca

cimet, klinčić

borovice

sol, papar

maslinovo i suncokretovo ulje

Nakon što operemo, osušimo i očistomo meso koje smo ostavili u komadu, zarežemo manje rupe na najdebljim dijelovima mesa te u  njih smjestimo klinčiće i borovice, tako da ne ispadaju. Natrljamo meso solju i parom, posipamo cimetom, pa prebacimo u posudu u kojoj ćemo marinirati meso (par sati, ali bolje je da meso odleži preko noći), prelijemo preko mesa maslinovog ulja, poklopimo posudu i stavimo je u hladnjak, povremeno okrečući meso i podlijevajući ga marinadom. Kada idemo peći meso, premažemo posudu maslacem, pa meso prepržimo sa svih strana, dodamo očišćeni na ploške rezan luk, propirjamo ga, pa kad povene podlijemo pivom i pečemo u pećnici oko 90 minuta na temperaturi 180°C, uz povremeno okretanje i podlijevanje umakom od pečenja i još pive. Kada dobije lijepu smeđu boju i kad iz mesa (najdebljeg dijela, koji probodemo) ne izlazi tekućina, izvadimo meso, narežemo ga na lijepe komade i poslužimo vruće uz umak od pečenja, kuhane krumpire, pirjane mahune, rizi-bizi, i neku svježu salatu (krastavci, rajčica, zalena), a uz to točimo ružičasto vino ili bijelo polusuho.

Prethodni članakIstina o kavi
Sljedeći članakJanjeći kotlet s bijelim tartufom

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Povezani članci

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Kako klincu spremiti poriluk, a da odmah ne odgurne tanjur? Pitajte našeg malog kulinarskog degustatora koji je oduševljen novim jelom na meniju!

Pripremili smo špagete s porilukom i skutom, donosimo Vam i video recept. Možemo Vam samo poželjeti dobar tek! Nije neobično da djeca ne vole miris...

Šurlice sa čvarcima i špekom – iznenađenje za Malog šefa!

Bio je to jedan od onih dana kad se ručak mora smisliti brzo, jer mali kritičar uskoro dolazi iz škole... Bio je to jedan od...