Juneći odrezak “Pizzaiola”

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ovo ukusno jelo podsjetit će Vas na okus pizze, a zbog toga će biti omiljen kod djece. Uz jelo možemo odabrati dosta različitih priloga a u ovom slučaju, priredili smo kuhani krumpir sa kaduljom. Uz jelo točimo polusuho crveno vino.

za 2 – 3 osobe

0,4 kg junetine (od ramsteka ili bifteka)

0,15 kg mozzarelle

kapari

oštro brašno

0,15 l crvenog vina

0,15 kg crvenog luka

0,45 kg pelata rajčice

sol, papar

2 češnja češnjaka

maslinovo i suncokretovo ulje

Prije same pripreme mesa, pripremimo krumpir za prilog, koji smo oprali, ogulili i ponovno oprali, pa ga narežemo na kocke (veličine 2 cm) i držimo u hladnoj vodi da ne pocrni. Na malo maslinovog ulja propržimo očišćeni češnjak u komadu, pa kad se malo ulje oplemeni mirisima češnjaka, dodamo od vode ocijeđeni na kocke rezani krumpir, propržimo ga, začinimo solju, paprom i mrvljenom kaduljom, pa podlijemo vodom i dosolimo.

Za ovo jelo biti će nam i potreban umak od rajčice koji izradimo na slijedeći način: očišćeni crveni luk, narežemo na sitnije kockice, pa ga propirjamo na malo ulja. Kad nam luk povene, dodamo malo sitno rezanog očišćenog češnjaka, dalje pirjamo, pa kad i ovaj povene, dodamo narezane pelate rajčice, začinimo solju, paprom i bosiljkom, dodamo malo šećera, da neutraliziramo kiselost rajčice, podlijemo s malo vode i ukuhavamo umak.

Očišćeno meso, rastučemo kuhinjskim čekićem, pa ako je riječ o nekom žilavijem komadu mesa, prerežemo mu žilice nožem, razrežemo odreske na manje komade, i prođemo s njima kroz brašno te ih prepržimo s obje strane na nauljenoj tavi (maslinovo ulje). Kada se preprže s obje strane, podlijemo ih s malo crvenog vina, pustimo da alkohol iz vina ispari, pa podlijemo s ukuhanim umakom od rajčica, dodamo kapare i pustimo da se umak još malo zgusne, ako je prerijedak, ali ne previše. Ako se previše zgusne podlijemo ga s malo vode i pričekamo da prokuha, pa na njega stavimo narezani sir mozzarelu, koja je narezana na veličinu odresčića. Sada jelo poklopimo, odnosno stavimo na toplije mjesto (ugrijana pećnica), da se sir otopi. (možemo se i poslužiti salamanderom (vrsta električne ili plinske pećnice koja zagrijava sa gornje strane) ili fenom koji izbacuje vrući zrak, koji se koristi samo za pripremu hrane)).

Ocijeđene od tekućine, kuhane krumpire poslužimo s jedne strane tanjura, a meso prekriveno rastopljenim sirom s desne strane tanjura, podlijevajući meso s još malo umaka od rajčica.

Ovo jelo možemo napraviti i od piletine, puretine ili teletine.

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Pohani lungić u umaku od buće

Ovo jelo bit će dilema mnogih rasprava, jer najukusniji i najmekši dio svinjskog mesa nije uobičajeno pripremati na ovaj način. Ali neke namirnice moram...

Povezani članci

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Kako klincu spremiti poriluk, a da odmah ne odgurne tanjur? Pitajte našeg malog kulinarskog degustatora koji je oduševljen novim jelom na meniju!

Pripremili smo špagete s porilukom i skutom, donosimo Vam i video recept. Možemo Vam samo poželjeti dobar tek! Nije neobično da djeca ne vole miris...

Napravite kolač s mrkvom i đumbirom – jednostavna priprema kao mamac za izradu ovog kolača

U ovom ukusnom kolaču uživao je i naš Mali šef. Jednostavan je za pripremu i vjerujemo da sve namirnice imate kod kuće tako da...