Kobasice na pivnički način

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Za potpuno uživanje u svim vrstama piva pripremite ovo jelo, i osigurani ste od prehlada u dugim zimskim danima.

za 2 – 3 osobe

0,6 kg kobasica (tvrđe Kranjske)

0,7 kg bijelog krumpira

0,5 kg kiselog kupusa (rezanog)

0,2 kg crvenog luka

3 češnja češnjaka

sol, papar

mljevena crvena paprika

suncokretovo ulje

 

Oprani bijeli krumpir stavimo kuhati u dobro posoljenu vodu i kuhamo ga na jakoj vatri, dok ne omekša. Oguljeni crveni luk i češnjak narežemo na kockice pa crveni luk propirjamo na malo ulja. Pripremimo vodu u posebnoj posudi, kobasice izbodebo vilicom ili ih zarežemo nožem i na kratko ih prokuhamo (obarimo). Kada voda ponovo zakipi, ocijedimo ih od vode i stavimo peći na malo ulja u tavu ili na zagrijani roštilj. Polovicu ispirjanog crvenog luka prebacimo na neki tanjur, a u posudu s ostatkom luka stavimo propirjati kiseli kupus, koji isperemo ako je prekiseo, začinimo ga solju i paprom, posipamo mljevenom crvenom paprikom, dodamo sitno rezani češnjak i dolijemo vode da se propirja (možemo dodati i listić lovora). Kobasice okrenemo, da se ispeku sa svih strana, a sada kuhane krumpire, ocijedimo od vruće vode i malo ih ohladimo – tek toliko da ih možemo držati u ruci dok ih gulimo od kore. Oguljene krumpire narežemo na ploške i stavimo u posudu na malo ulja, začinimo solju i paprom, posipamo sa mljevenom crvenom paprikom i dodamo drugu polovicu pirjanog crvenog luka, sve promiješamo i podlijemo s malo vode da ispirjamo. Kada krumpiri upiju tekućinu, probamo kakvog je okusa jelo, kupus i krumpiri te ih poslužimo na lijevu stranu tanjura, a kobasice s desne strane.

Prethodni članakTortille s piletinom
Sljedeći članakTortille sa svinjetinom

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Povezani članci

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Kako klincu spremiti poriluk, a da odmah ne odgurne tanjur? Pitajte našeg malog kulinarskog degustatora koji je oduševljen novim jelom na meniju!

Pripremili smo špagete s porilukom i skutom, donosimo Vam i video recept. Možemo Vam samo poželjeti dobar tek! Nije neobično da djeca ne vole miris...

Šurlice sa čvarcima i špekom – iznenađenje za Malog šefa!

Bio je to jedan od onih dana kad se ručak mora smisliti brzo, jer mali kritičar uskoro dolazi iz škole... Bio je to jedan od...