Kuhana janjetina s mahunama

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ovo jelo od kuhane janjetine svi preferiraju, jer se zna da je kuhana janjetina najzdravije jelo.

za 3 – 4 osobe

1 kg janetine (od buta ili hrbta) tražite u mesnici da vam je rasijeku na manje dijelove

1 kg mahuna

0,1 kg pršuta

0,2 kg crvenog luka

0,2 kg rajčice

2 češnja češnjaka

maslinovo ulje

oštro brašno

mljevena crvena  paprika

sol, papar

Nakon što meso operemo da nema na njemu sitnih koščica od rezova, stavimo je kuhati u vruću posoljenu vodu. U međuvremenu  očistimo mahune i razrežemo ih na manje dijelove, pa je propirjamo na očišćenom crvenom luku rezanom na ploškice. Dok čekamo da mahune omekšaju, pripremimo rajčicu tako da nema kože i koštice. Kada mahune omekšaju posipamo ih brašnom i mljevenom crvenom paprikom, pustimo da se malo zapeče te prelijemo vodom u kojoj se kuhala janjetina, začinimo solju i paprom i dodamo janjetinu, češnjak narezan na ploškice i očišćenu rajčicu narezanu na kockice te kuhamo još dok mahune skroz ne omekšaju. Jelo poslužimo vruće, a uz mahune možemo skuhati i krumpir rezan na kocke. Uz jelo možemo pripremiti i neku svježu salatu. Bijelo suho vino odgovarati će uz ovo jelo.

Prethodni članakJanjetina u mlijeku
Sljedeći članakJanjetina pod pekom

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Pohani lungić u umaku od buće

Ovo jelo bit će dilema mnogih rasprava, jer najukusniji i najmekši dio svinjskog mesa nije uobičajeno pripremati na ovaj način. Ali neke namirnice moram...

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Povezani članci

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Kako klincu spremiti poriluk, a da odmah ne odgurne tanjur? Pitajte našeg malog kulinarskog degustatora koji je oduševljen novim jelom na meniju!

Pripremili smo špagete s porilukom i skutom, donosimo Vam i video recept. Možemo Vam samo poželjeti dobar tek! Nije neobično da djeca ne vole miris...

Šurlice sa čvarcima i špekom – iznenađenje za Malog šefa!

Bio je to jedan od onih dana kad se ručak mora smisliti brzo, jer mali kritičar uskoro dolazi iz škole... Bio je to jedan od...