Paprikaš od bukovača

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ovo jelo nazivamo paprikaš, samo zbog njegove pripreme s dosta crvenog luka i svježe paprike. Neki bi rekli da je to umak od bukovača.

za 2 – 3 osobe

0,5 kg bukovača

0,25 kg crvenog luka

0,1 kg svježe paprike

0,1 kg suhog špeka (panceta, slanina)

sol, papar

crvena mljevena paprika (može i ljuta)

0,15 l crvenog vina

kocka koncentrata goveđe juhe (ili 0,3 l mesne juhe)

suncokretovo ulje

svježi listovi peršina

0,15 l kiselog vrhnja

 

Očišćenu i opranu papriku i crveni luk narežemo na sitne kockice pa ih propirjamo na ulju. U međuvremenu narežemo špek na manje štapiće ili kockice te pridodamo pirjati luku i paprici. Oprane bukovače narežemo na deblje štapiće ili veće kocke, pa stavimo na omekšali luk propirjati. Nakon što i gljive omekšaju, podlijemo crvenim vinom, pustimo da alkohol iz vina ispari, posipamo s malo crvene mljevene paprike (ako volite ljutije možete i s ljutom), upržimo papriku, podlijemo s malo juhe ili vode u kojoj je rastopljena kocka koncentrata goveđe juhe (tekućine mora biti tek toliko da pokrije sadržaj koji pirjamo). Sada jelo promiješamo i pustimo da prokuha, smanjimo vatru i pričekamo da se malo zgusne. Maknemo, zgusnuto s vatre i umješamo kiselo vrhnje. Jelo poslužimo vruće s kuhanim krumpirom ili kuhanim povrćem uz neku svježu ili ukiseljenu salatu, a točimo crveno suho vino.

Prethodni članakOmlet s bukovačama
Sljedeći članakPohane bukovače

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Povezani članci

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Kako klincu spremiti poriluk, a da odmah ne odgurne tanjur? Pitajte našeg malog kulinarskog degustatora koji je oduševljen novim jelom na meniju!

Pripremili smo špagete s porilukom i skutom, donosimo Vam i video recept. Možemo Vam samo poželjeti dobar tek! Nije neobično da djeca ne vole miris...

Šurlice sa čvarcima i špekom – iznenađenje za Malog šefa!

Bio je to jedan od onih dana kad se ručak mora smisliti brzo, jer mali kritičar uskoro dolazi iz škole... Bio je to jedan od...