Paprikaš od svinjetine

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Uz ovaj ukusan paprikaš poslužite okruglice od kruha.

za 4 osobe

0,75 kg  svinjetine (od plećke)

0,5 kg crvenog luka

0,2 kg svježe zelene paprike

0,1 l crvenog vina

mljevena slatka paprika

0,3 l goveđe juhe (ili kocka koncentrata goveđe juhe rastopljena u mlakoj vodi)

suncokretovo ulje

sol, papar

alkoholni ocat

Nakon što očistimo meso od suvišne masnoće, narežemo ga na kocke (3x3cm) i prepržimo ga na suncokretovom ulju. Kad se malo prepržilo, propirjamo crveni luk rezan na kockice, i kad malo povene posipamo ga crvenom mljevenom paprikom, dodamo očišćenu na kockice rezanu zelenu papriku, malo začinimo solju i paprom, podlijemo goveđom juhom i pirjamo uz podlijevanje do meso ne omekša, sat vremena. Na kraju dodamo žlicu octa i čašu crvenog vina. Poslužimo vruće uz kuhane slane krumpire ili okruglice od  kruha(<-link za izradu).

Sigurno se pitate zašto toliko crvenog luka? Crveni luk daje gustoću jelima. Ako ne volite crveni luk, jelo možete malo pobrašniti, prije podlijevanja goveđom juhom, pazeći da Vam ne pregori u jelu i dobiti ćete gustoću.

Prethodni članakOdresci u siru s povrćem
Sljedeći članakBolje pečeni svinjski but

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Povezani članci

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Kako klincu spremiti poriluk, a da odmah ne odgurne tanjur? Pitajte našeg malog kulinarskog degustatora koji je oduševljen novim jelom na meniju!

Pripremili smo špagete s porilukom i skutom, donosimo Vam i video recept. Možemo Vam samo poželjeti dobar tek! Nije neobično da djeca ne vole miris...

Šurlice sa čvarcima i špekom – iznenađenje za Malog šefa!

Bio je to jedan od onih dana kad se ručak mora smisliti brzo, jer mali kritičar uskoro dolazi iz škole... Bio je to jedan od...