Pečena teleća koljenica

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Teleću koljenicu pripremamo uz priloge i poslužujemo uz svježe ili ukiseljene salate te točimo dobro rashlađeno bijelo suho vino.

za 4 osobe

1,5 kg teletine (koljenica)

suncokretovo ulje

sol, papar

0,3 l umaka od pečenja (<-link za recept i savjet)

za prilog po vašem izboru; krumpir (restani, pekarski), povrće (na žaru, kuhano i sotirano na maslacu)

Nakon što smo očistili i oprali teleću koljenicu, začinimo je solju i paprom. Malo je prepržimo na ulju (ako nam mogućnosti dozvoljavaju, odnosno ako imamo tako široku posudu ili tavu) ili je smjestimo u posudu za pečenje, prelijemo je sa malo vode i pouljimo je. Sada pripremamo prilog dok čekamo da se koljenica ispeče(1,5 sat ovisno o veličeini koljenice), možemo skuhati oprani krumpir u slanoj vodi i od njega napraviti restani krumpir, ili od opranog, oguljenog i začinjenog krumpira (sol, papar, sitno narezan špek ili pršut i kockice svježe rajčice) koji stavimo uz koljenicu koju više puta okrećemo, pa nam bude kao pekarski krumpir. Možemo poslužiti i povrće sa žara ili kuhano povrće pomiješano s maslacem. Kada nam je koljenica gotova, a nismo se odlučili da uz nju pečemo i krumpire, u masnoću od pečenja dolijemo malo umaka od pečenja i prokuhamo ga dok ne dobijemo fini baršunasti umak koji procijedimo i poslužimo uz lijepo narezano meso koljenice.

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Povezani članci

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Kako klincu spremiti poriluk, a da odmah ne odgurne tanjur? Pitajte našeg malog kulinarskog degustatora koji je oduševljen novim jelom na meniju!

Pripremili smo špagete s porilukom i skutom, donosimo Vam i video recept. Možemo Vam samo poželjeti dobar tek! Nije neobično da djeca ne vole miris...

Šurlice sa čvarcima i špekom – iznenađenje za Malog šefa!

Bio je to jedan od onih dana kad se ručak mora smisliti brzo, jer mali kritičar uskoro dolazi iz škole... Bio je to jedan od...