Pečeni fazan

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Fazan je ukusan i pečen, a uz njega dobro će odgovarati i neki ukusan prilog, te svježa salata uz crveno polusuho i li ružičasto vino.

za 3 – 4 osobe

1,5 kg fazana

0,15 kg slanine

0,04 kg maslaca

0,25 l bijelog vina

0,2 kg kiselog vrhnja

sol, papar

mažoran

Nakon što smo očistili fazana od zaostalog perja i odstranili mu dio gdje je nastrijeljen, operemo ga i osušimo, posolimo izvana, a iznutra natrljamo mažoranom. Slaninu izrežemo na dugačke tanke ploške pa obložimo fazana sa svih strana, koje ako treba pričvrstimo čačkalicama ili privežemo koncem. Zatim ga stavimo na otopljeni maslac u posudu za pečenje, u koju dodajemo i dvije glavice crvenog luka u komadu i stavljamo u pećnicu na 200-220°C 60-70 minuta.

Za vrijeme pečenja ga okrenemo (pazeći da nam špek ne padne) i podlijevamo vinom. Kada fazan omekša i dobije lijepu zlatnožutu boju, prelijemo ga kiselim vrhnjem i ponovo stavimo u pećnicu da se zapeče. Pečenog fazana izrežemo na manje komade, tako da je svaki dio obložen slaninom i prelijemo umakom od pečenja. Uz pečenog fazana možemo poslužiti njoke od krumpirova tijesta, a ako imamo više vremena možemo se i potruditi oko valjušaka od bučinog tijesta (tikva). Poslužimo i neku svježu salatu.

Prethodni članakProljetna salata
Sljedeći članakČišćenje divljači

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Pohani lungić u umaku od buće

Ovo jelo bit će dilema mnogih rasprava, jer najukusniji i najmekši dio svinjskog mesa nije uobičajeno pripremati na ovaj način. Ali neke namirnice moram...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Povezani članci

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Kako klincu spremiti poriluk, a da odmah ne odgurne tanjur? Pitajte našeg malog kulinarskog degustatora koji je oduševljen novim jelom na meniju!

Pripremili smo špagete s porilukom i skutom, donosimo Vam i video recept. Možemo Vam samo poželjeti dobar tek! Nije neobično da djeca ne vole miris...

Šurlice sa čvarcima i špekom – iznenađenje za Malog šefa!

Bio je to jedan od onih dana kad se ručak mora smisliti brzo, jer mali kritičar uskoro dolazi iz škole... Bio je to jedan od...