Pečeni srneći but

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ovo jelo od srentine ne zahtijeva neku kuharsku vještinu, bitna je samo priprema, i sve će dalje ići glatko.

za 4 – 5 osoba

1 kg srnećeg buta bez kosti

sol, papar u zrnu

0,03 kg borovice (ne borovnica)

2 češnja češnjaka

suncokretovo ulje

0,1 kg suhog špeka (slanine)

0,1 kg mrkve

0,1 kg crvenog luka

0,1 kg jabuke kisele

1  limun

majčina dušica

1 kocka koncentrata goveđe juhe (rastopljenog u vodi)

1 dl bijelog vina

Očišćeni češnjak narežemo na sitnije kockice, zdrobimo kuhinjskim čekićem borovice i papar u zrnu, pa sve zajedno promiješamo. Srneće meso očistomo od suvišne masnoće, opni i kožica pa utrljamo dobivenu smjesu borovica, češnjaka i papara, te stavimo da odleži na hladnom mjestu najmanje sat vremena. U međuvremenu očistimo crveni luk, koji narežemo na ploške, očistimo mrkvu koju narežemo na kolutiće, očistimo jabuke narežemo ih na kriške, prelijemo ih sokom od polovice limuna, a ostatak limuna narežemo na kolutove. Kad je odstajalo, natrljamo meso solju, prebacimo u posudu za pečenje, prelijemo vrućim uljem te prekrijemo listovima špeka (tanje rezanog), u posudu stavimo crveni luk, mrkvu, jabuke i posipamo majčinom dušicom. Stavimo sve zajedno u pećnicu koju smo zagrijali na 200°C i pečemo oko 45 minuta, povremeno okrečući i podlijevajući mješavinom bijelog vina i kocke koncentrata goveđe juhe rastopljenog u vodi. Uz ovo jelo dobro bi odgovarala kašica od krumpira (pire), tako da dok se peče ogulite i operite krumpire te ih stavite kuhati u posoljenu vodu (detalji recepta nalaze se ovdje). Kad je meso pečeno (a znati ćemo to kad najdeblji dio mesa probodemo i iz njega više ne izlazi krv ili sukrvica nego prozirna tekućina), narežemo ga na lijepe ploške, ukrasimo pečenim povrćem, pokapamo ga s malo masnoće od pečenja i poslužimo uz vruću kašicu od krumpira i neku svježu salatu te točimo crveno polusuho ili ružičasto vino.

Prethodni članakSrneći file u umaku s kaparima
Sljedeći članakJuha od divljači

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Povezani članci

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Kako klincu spremiti poriluk, a da odmah ne odgurne tanjur? Pitajte našeg malog kulinarskog degustatora koji je oduševljen novim jelom na meniju!

Pripremili smo špagete s porilukom i skutom, donosimo Vam i video recept. Možemo Vam samo poželjeti dobar tek! Nije neobično da djeca ne vole miris...

Šurlice sa čvarcima i špekom – iznenađenje za Malog šefa!

Bio je to jedan od onih dana kad se ručak mora smisliti brzo, jer mali kritičar uskoro dolazi iz škole... Bio je to jedan od...