Pečeni svinjski but

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ovim ukusnim jelom iznenadite svoje goste, za predjelo im možete ponuditi neko riblje predjelo, pa zatim krem juhu od nekog povrća ili gljiva i uz glavno jelo sa kroketima i svježu salatu i na kraju neki lagani desert, sve zalijevajući mladim crvenim vinom.

 

za 4 – 5 osoba

2,5 kg svinjski but (dimljeni,a ne sušeni kao pršut)

0,2 kg kestena

0,2 kg dimljenog špeka

sol, papar

0,3 l goveđe juhe (ili kocka koncentrata goveđe juhe razmućene u vodi)

suncokretovo ulje

0,6 kg kroketa (sa umiješanim kuhanim kestenjem 0,1 kg) (<-link za izradu)

Skuhane kestene ogulimo i narežemo pa pomiješamo sa špekom. Meso koje smo očistili i malo oprali pa posušili, zarežemo (napravimo rupe u debljim dijelovima mesa) pa “džepiće” koje smo dobili, napunimo sa smjesom kestena i špeka, posolimo i popaprimo cijeli but, pa ga položimo u posudu u kojoj ćemo ga peći, podlijemo malo sa vodom i pouljimo i stavimo u zagrijanu pećnicu na 175°C 2 sata i 20 minuta, povremeno ga okrečući i podlijevajući goveđom juhom i vlastitim sokom od pečenja. Pred kraj pečenja ispržimo krokete (kojima smo umijesili malo kuhanog kestenja). I kad se meso ispeklo (a to ćemo znati kada najdeblji dio mesa probodemo, i iz njega više ne curi ni krv ni sukrvica, nego prozirna tekućina) umak od pečenja procijedimo i prokuhamo da se malo zgusne. Narežemo but na lijepe odreske malo ga polijemo sokom od pečenja i poslužimo vruće sa prženim kroketima.

Prethodni članakPečena svinjetina
Sljedeći članakZapečena jaja sa šunkom

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Povezani članci

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Kako klincu spremiti poriluk, a da odmah ne odgurne tanjur? Pitajte našeg malog kulinarskog degustatora koji je oduševljen novim jelom na meniju!

Pripremili smo špagete s porilukom i skutom, donosimo Vam i video recept. Možemo Vam samo poželjeti dobar tek! Nije neobično da djeca ne vole miris...

Šurlice sa čvarcima i špekom – iznenađenje za Malog šefa!

Bio je to jedan od onih dana kad se ručak mora smisliti brzo, jer mali kritičar uskoro dolazi iz škole... Bio je to jedan od...