Pileća prsa u crvenom papru

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ukusno jelo s umakom od bijelog vina i crvenog papra, uz koji poslužimo kuhane slane krumpire, bit će pravi obrok uz neku ukiseljenu ili svježu salatu. Uz jelo možemo točiti bijelo dobro ohlađeno suho vino.

za 2 – 3 osobe

0,5 kg piletine (prsa bez kostiju)

maslac i suncokretovo ulje

0,15 l bijelog vina

oštro brašno

crveni papar u zrnu

listovi svježeg peršina

Pileće meso razrežemo da bi do njih dobili male filete (odreske), potučemo ih kuhinjskim čekićem, začinimo solju i paprom, malo pobrašnimo i prepržimo na malo maslaca i suncokretovog ulja. Kad je meso prženo s obje strane, podlijemo s bijelim vinom, pričekamo malo da alkohol ispari, dodamo crveni papar u zrnu, kada zakipi umak malo zgusnemo (povežemo) brašnom. Probamo kakvog je okusa umak i poslužimo meso na tanjur, a umak prelijemo preko mesa, posipamo sitno sjeckanim svježim peršinom i poslužimo vruće. Uz ovo jelo idealan prilog može biti kašica od krumpira (pire), kuhani slani krumpir ili kuhano fino povrće (brokula, cvjetača, mrkva, grašak, mahune)

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Pohani lungić u umaku od buće

Ovo jelo bit će dilema mnogih rasprava, jer najukusniji i najmekši dio svinjskog mesa nije uobičajeno pripremati na ovaj način. Ali neke namirnice moram...

Povezani članci

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Kako klincu spremiti poriluk, a da odmah ne odgurne tanjur? Pitajte našeg malog kulinarskog degustatora koji je oduševljen novim jelom na meniju!

Pripremili smo špagete s porilukom i skutom, donosimo Vam i video recept. Možemo Vam samo poželjeti dobar tek! Nije neobično da djeca ne vole miris...

Šurlice sa čvarcima i špekom – iznenađenje za Malog šefa!

Bio je to jedan od onih dana kad se ručak mora smisliti brzo, jer mali kritičar uskoro dolazi iz škole... Bio je to jedan od...