Piletina u pikantnom umaku

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ukusno i brzo gotovo jelo. Otkošteni batci su brže pečeni.

za 2 – 3 osobe

0,7 kg piletine (batak)

sol, papar

marmelada od brusnica

ketchup, tabasco

cherry brandy

0,1 kg svježe paprike

0,1 kg mrkve

0,1 kg crvenog luka

0,1 tikvice

1 češanj češnjaka

Uz otkoštene batke odlično će kao prilog odgovarati pekarski krumpir i malo povrća sa žara, zato prije početka obrade mesa operemo, ogulimo i opet operemo krumpire koje narežemo na kriške i začinimo (sol, papar, malo rezane na kockice pancete ili pršuta, svježe rajčice rezane na kockice i malo luka rezanog na ploške pa razdvojimo i raspodijelimo po krumpirima) u posudi u kojoj ih režemo. Malo sve pouljimo i prebacimo u posudu u kojoj ćemo peći, i stavimo u pećnicu na 180°C na 30-40 minuta.

Nakon što smo meso oprali, izvaditi ćemo kosti, da bi se meso brže ispeklo (link za video vađenja kostiju iz batka). Kada izvadimo kosti iz batka malo ga potučemo kuhinjskim čekićem, začinimo solju i paprom i stavimo peći na ugrijanu, namaštenu tavu ili roštilj na stranu mesa na kojoj nije koža. Kad je meso pečeno s jedne strane okrenemo na drugu stranu i pečemo do kraja. U međuvremenu dok nam se meso peče napravimo umak od marmelade brusnica, ketchupa i začina (tabasco, sol i cherry brandya) koji dobro promiješamo. Povrće za žar možemo izrezati na ploške (kad ga pečmo na roštilju) ili na štapiće kada ga pečemo na gril tavi, i stavljamo peći prvo najtvrđe povrće, a to je u ovom slučaju mrkva, začinimo je (sol, papar i može trunčicu šećera da bude ukusnija), zatim stavljamo paprike, pa crveni luk i na kraju tikvice. Kada je sve pečeno ukrasimo tanjure slažući s lijeve strane priloge (krumpire i pečeno povrće), a s desne strane pečeno meso, umak poslužujemo u malim zdjelicama uz svako jelo ili u malo većoj zdjelici, tako da svi mogu uzimati umaka koliko žele. Uz jelo poslužimo i neku svježu salatu i točimo bijelo polusuho, dobro rashlađeno vino.

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Pohani lungić u umaku od buće

Ovo jelo bit će dilema mnogih rasprava, jer najukusniji i najmekši dio svinjskog mesa nije uobičajeno pripremati na ovaj način. Ali neke namirnice moram...

Povezani članci

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Kako klincu spremiti poriluk, a da odmah ne odgurne tanjur? Pitajte našeg malog kulinarskog degustatora koji je oduševljen novim jelom na meniju!

Pripremili smo špagete s porilukom i skutom, donosimo Vam i video recept. Možemo Vam samo poželjeti dobar tek! Nije neobično da djeca ne vole miris...

Šurlice sa čvarcima i špekom – iznenađenje za Malog šefa!

Bio je to jedan od onih dana kad se ručak mora smisliti brzo, jer mali kritičar uskoro dolazi iz škole... Bio je to jedan od...