Pileći medaljoni u umaku od tartufa i vrganja

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ukusno jelo od pilećeg bijelog mesa, za istinske zaljubljenike u vrganje i tartufe.

za 3 – 4 osobe

0,6 kg piletine (prsa)

0,08 kg maslaca

0,2 l vrhnje za kuhanje

0,08 kg kreme od vrganja i tartufa

maslinovo ulje

maslinovo ulje s tartufima

sol, bijeli papar

 

Ako kupimo cijelo pile, izrežemo ga na komade kao što možemo vidjeti na videu ili od pilećih prsa bez kože i kostiju napravimo male odreščiće (medaljone), začinimo ih solju i paprom te ih prepržimo na laganoj vatri na maslacu s obje strane. Dok se madaljoni peku, zakuhamo vruću vodu za njoke kao prilog. Ako nam se dogodi da nam maslac izgori, odlijemo ga iz tave u kojoj smo pekli meso, dodamo još malo svježeg maslaca, podlijemo s vrhnjem i dodamo kremu od tartufa i vrganja i malo ulja od tartufa. Začinimo solju i bijelim paprom, probamo kakvog je jelo okusa, pustimo da malo prokuha odnosno da se umak zgusne i dodamo procijeđene kuhane njoke u umak i poslužimo vruće. Uz jelo možemo poslužitirashlađeni chardonnay.

Za varijaciju ovog jela imamo i drugi recept, samo što u njega ide pršut, pa je okus umaka malo pikantniji.

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Pohani lungić u umaku od buće

Ovo jelo bit će dilema mnogih rasprava, jer najukusniji i najmekši dio svinjskog mesa nije uobičajeno pripremati na ovaj način. Ali neke namirnice moram...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Povezani članci

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Kako klincu spremiti poriluk, a da odmah ne odgurne tanjur? Pitajte našeg malog kulinarskog degustatora koji je oduševljen novim jelom na meniju!

Pripremili smo špagete s porilukom i skutom, donosimo Vam i video recept. Možemo Vam samo poželjeti dobar tek! Nije neobično da djeca ne vole miris...

Šurlice sa čvarcima i špekom – iznenađenje za Malog šefa!

Bio je to jedan od onih dana kad se ručak mora smisliti brzo, jer mali kritičar uskoro dolazi iz škole... Bio je to jedan od...