Pileći rižoto sa rajčicama

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ukusno jelo koje se brzo priprema, a njegova priprema nije zahtjevna.

 

za 3 – 4 osobe

0,4 kg piletine (od prsa)

0,1 kg crvenog luka

0,15 kg pelata rajčice

0,15 l bijelog vina

0,4 kg riže ( dugog zrna bijela)

0,05 kg žutih smrznutih mahuna

0,05 kg graška (smrznuti ili konzervirani)

0,03 kg kukuruza šećerca (konzervirani)

sol, papar

svježi listovi peršina

Crveni luk izrežemo na sitne kockice i stavimo ga prijati, kad se zažuti, dodamo na kockice izrezanu piletinu(meso pilećih prsa), kada ispusti vodu i počne dobivati zlatnu boju dodamo još malo ulja i dodamo rižu. Promiješamo sve zajedno dok se riža ne ostakli, podlijemo s malo vina i pričekamo da alkohol ispari, dodamo malo pelata od rajčica (ako su krupne isjeckajte ih!).

Pustimo malo da rajčica uvene i dodamo mahune, grašak i kukuruz, promiješamo i podlijemo tri puta više vode nego što je količina dodane riže! Promiješajte i pustite da zakipi, pa tada smanjite vatru i kuhajte dok riža ne omekša (oko 20 min). Poslužite vruće uz dodatak ribanog sira parmezana i posipajte sa sitno kosanim peršinom.

SAVJET: Rižoto je bolji ako se riža ukuhava sa ostalim sastojcima, nego kad se riža skuha i doda na ispirjano meso i povrće. Isto tako rižu možete posebno ispirjati pa dodati na propirjano meso i povrće. Ako imate svježe mahune, grašak ili kukuruz potebno ga je malo prokuhati, odnosno skuhati u zasoljenoj vodi. Umjesto rajčice pelata možete dodati samo vodu ili juhu, pa pred kraj kuhanja umiješate vrhnje za kuhanje i malo maslaca pa ste dobili pileći rižoto na bijelo.

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Pohani lungić u umaku od buće

Ovo jelo bit će dilema mnogih rasprava, jer najukusniji i najmekši dio svinjskog mesa nije uobičajeno pripremati na ovaj način. Ali neke namirnice moram...

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Povezani članci

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Kako klincu spremiti poriluk, a da odmah ne odgurne tanjur? Pitajte našeg malog kulinarskog degustatora koji je oduševljen novim jelom na meniju!

Pripremili smo špagete s porilukom i skutom, donosimo Vam i video recept. Možemo Vam samo poželjeti dobar tek! Nije neobično da djeca ne vole miris...

Šurlice sa čvarcima i špekom – iznenađenje za Malog šefa!

Bio je to jedan od onih dana kad se ručak mora smisliti brzo, jer mali kritičar uskoro dolazi iz škole... Bio je to jedan od...