Piletina punjena šunkom i feferonima

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ovo ukusno i nezahtjevno jelo napravite za ručak. U jelo je usklađen i prilog, pa Vam ostaje briga samo za salatu, pa birajte između neke svježe ili ukiseljene. Od vina točite crveno polusuho vino.

za 2 – 3 osobe

0,5 kg piletine (prsa bez kostiju)

0,15 kg šunke prešana ili dimljena

0,15 kg blagih feferona

0,4 kg fussila tricolora (tjestenina)

sol, papar

0,2 l pilećeg temeljca (juha) (<-link za izadu pileće juhe)

pogledajte što nam treba za umak od rajčice link ovdje

sucokretovo i maslinovo ulje

0,2 l vrhnja za kuhanje

Prije nego što počnemo s pripremom mesa i šunke za nadjev, pristavimo skuhati tjesteninu za prilog u vruću posljenu vodu. Pripremimo malo umaka od rajčice. Šunku narežemo na rezance te je malo prepržimo na malo ulja na tavi, stavimo je sa strane da se malo ohladi. Meso pilećih prsa uzdužno razrežemo i potučemo kuhinjskim čekićem, začinimo solju i paprom, stavimo po mesu malo prepržene šunke i slatkih feferona te zatvorimo meso kao roladu. Jako je stisnemo da se rub mesa spoji, da nam se ne razmota pri pečenju i prepržimo meso sa svih strana, podlijemo sa temeljcem od piletine.

Kad malo prokuha dolijemo umak od rajčice, a kada umak prokuha dodamo još šunke rezane na kockice, podlijemo sa malo vrhnja za kuhanje da povežemo umak, začinimo solju i paprom, probamo kakvog je okusa umak, a pri tome svako malo okrenemo meso u umaku da se zgotovi sa svih strana, pred kraj u umak dodajemo skuhanu i ocijeđenu tjesteninu i poslužujemo vruće na tanjur tako da meso koje narežemo na ploške u koso dolazi sa desne strane, a kraj njega poslužimo tjesteninu s umakom i šunkom.

Prethodni članakPiletina u gorgonzoli
Sljedeći članakPile u grožđu

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Povezani članci

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Kako klincu spremiti poriluk, a da odmah ne odgurne tanjur? Pitajte našeg malog kulinarskog degustatora koji je oduševljen novim jelom na meniju!

Pripremili smo špagete s porilukom i skutom, donosimo Vam i video recept. Možemo Vam samo poželjeti dobar tek! Nije neobično da djeca ne vole miris...

Šurlice sa čvarcima i špekom – iznenađenje za Malog šefa!

Bio je to jedan od onih dana kad se ručak mora smisliti brzo, jer mali kritičar uskoro dolazi iz škole... Bio je to jedan od...