Piletina s gljivma u curry umaku

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ukusno jelo od piletine koje vuče orijentalne korijene.

za 2 – 3 osobe

0,5 kg pilećeg mesa (prsa bez kostiju)

0,1 kg crvenog luka

suncokretovo ulje

cimet, lovorov list

0,1 kg šampinjona

sol, papar

curry, đumbir

1 češanj češnjaka

šećer

pileći temeljac link za pripremu ovdje

rajčica koncentrat

oštro brašno

0,2 kg riže (najbolje integralna, smeđa ili basmati)

limun

Crveni luk koji smo očistili  i narezali na male kockice, propirjamo na malo suncokretovog ulja, kada malo povene dodati malo cimeta i lovorovov list, sada dodamo na listiće rezane šampinjone. Kad ispari tekućina koju ispuste šampinjoni začinimo sa solju i paprom, curryem, malo đumbira ,sitno rezanog češnjaka i malo šećera. Podlijemo s malo pilećeg temeljca ili vodom i pustimo da umak prokuha, pa dodamo malo rajčice koncentata. U tavi prepržimo na kocke narezana pileća prsa, pobrašnjena oštrim brašnom, kad su se kocke prepržile sa svih strana, dodamo ih u umak da se zgotove do kraja i za to vrijeme pristavimo pirjanu ili kuhanu rižu za prilog. Na kraju umak pokapamo sa malo limunog soka.

Posebno na tanjur poslužimo lijepo oblikovanu rižu na lijevu stranu tanjura, a desno od riže stavimo piletinu u umaku.

Prethodni članakCocktail umak
Sljedeći članakPiletina u gorgonzoli

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Povezani članci

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Kako klincu spremiti poriluk, a da odmah ne odgurne tanjur? Pitajte našeg malog kulinarskog degustatora koji je oduševljen novim jelom na meniju!

Pripremili smo špagete s porilukom i skutom, donosimo Vam i video recept. Možemo Vam samo poželjeti dobar tek! Nije neobično da djeca ne vole miris...

Šurlice sa čvarcima i špekom – iznenađenje za Malog šefa!

Bio je to jedan od onih dana kad se ručak mora smisliti brzo, jer mali kritičar uskoro dolazi iz škole... Bio je to jedan od...