Piletina s kuskusom (cous-cous)

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ukusno jelo od kuskusa sa pirjanom piletinom i povrćem.

za 2 – 3 osobe

0,05 kg pilećeg mesa (od prsa i batka)

0,15 kg crvenog luka

2 češnja češnjaka

0,1 kg svježe crvene paprike

0,2 l umaka od rajčice ili pelata

koncentrat rajčice

0,15 kg kuskusa

0,4 l pileće juhe ili kocka koncentrata pileće juhe rastopljena u vodi

sol, papar

maslinovo i suncokretovo ulje

0,05 kg graška (može i smrznuti)

0,05 kg kukuruza šećerca (može konzervirani)

Nakon što piletinu očistimo od kostiju (video je ovdje<-link) i kože, narežemo meso na kockice te ga prepržimo na malo masnoće. U međuvremenu narežemo na manje kockice očišćeni crveni luk, češnjak i svježu crvenu papriku. Kada se meso ispeče, izvadimo ga na tanjur, pa u posudu na istu masnoću dodamo rezani crveni luk, češnjak i papriku, propirjamo je, pa kad luk malo povene (možemo doliti i malo juhe da nam luk ne izgori) odnosno kad tekućina ispari dodamo još malo ulja i ostaklimo kuskus, vratimo piletinu, dodamo rajčicu pelate i malo koncentrata ili gotov umak od rajčica, promiješamo, pa podlijemo procijeđenom pilećom juhom ili kockom koncentrata rastopljenog u vodi. Dodamo grašak i isprani konzervirani kukuruz šećerac. Kuhamo dok se kuskus ne zgusne odnosno dok ne upije tekućinu. Kad se zgusne ugasimo plamen i pokrijemo posudu kratko, pa poslužimo jelo vrućr uz neku svježu salatu uz bijelo polusuho vino.

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Povezani članci

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Kako klincu spremiti poriluk, a da odmah ne odgurne tanjur? Pitajte našeg malog kulinarskog degustatora koji je oduševljen novim jelom na meniju!

Pripremili smo špagete s porilukom i skutom, donosimo Vam i video recept. Možemo Vam samo poželjeti dobar tek! Nije neobično da djeca ne vole miris...

Šurlice sa čvarcima i špekom – iznenađenje za Malog šefa!

Bio je to jedan od onih dana kad se ručak mora smisliti brzo, jer mali kritičar uskoro dolazi iz škole... Bio je to jedan od...