Piletina u medu s voćem

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Piletinu u voću treba probati zbog njenih posebnih okusa. I oni koji ne vole miješati glavna jela s voćem, zavoljeti će ovo jelo. Nije sve u odojku.

za 2 – 3 osobe

0,5 kg piletine (prsa bez kostiju)

0,03 kg meda

0,05 kg kiselog vrhnja

sol, papar

0,08 kg maslaca

0,35 kg dinje

0,25 kg kivija

0,06 kg majoneze

2 lista mente (svježi)

 

Meso pilećih prsa pripremite tako da očistite od nepotrebnih opni, a zatim napravite marinadu u kojoj će prsa kratko stajati. Med, kiselo vrhnje, senf, sol i papar izmiješajte, pa dio smjese ostavite, da kad piletina bude pečena premažete njime pečeno meso piletine. Stavimo meso u marinadu, pokrijemo posudu i stavimo je u hladnjak, dok pripremamo voće za ovo jelo; dinju razrežemo na dva dijela (po širini) i sa žlicom joj izvadimo koštice. Sada je izdubimo i od jestivog dijela, dinju narežemo na kockice, a kivi ogulimo i narežemo na ploške. Sada stavimo ugrijati maslac da bi ispekli piletinu. Okrećemo meso da se ravnomjerno ispeče sa svih strana i kad dobije lijepu boju, razrežemo ukoso na par lijepih ploški i preko mesa prelijemo ono malo marinade što smo ostavili, a sa strane poslužimo narezano voće ukrašeno listovima mente.

Prethodni članakPileći bataci s ovčjim sirom
Sljedeći članakPileći file Rustika

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Pohani lungić u umaku od buće

Ovo jelo bit će dilema mnogih rasprava, jer najukusniji i najmekši dio svinjskog mesa nije uobičajeno pripremati na ovaj način. Ali neke namirnice moram...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Povezani članci

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Kako klincu spremiti poriluk, a da odmah ne odgurne tanjur? Pitajte našeg malog kulinarskog degustatora koji je oduševljen novim jelom na meniju!

Pripremili smo špagete s porilukom i skutom, donosimo Vam i video recept. Možemo Vam samo poželjeti dobar tek! Nije neobično da djeca ne vole miris...

Šurlice sa čvarcima i špekom – iznenađenje za Malog šefa!

Bio je to jedan od onih dana kad se ručak mora smisliti brzo, jer mali kritičar uskoro dolazi iz škole... Bio je to jedan od...