Pijani zec sa suhim šljivama

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Pijanog zeca poslužujemo u posebnim prigodama, jer je meso izdašno i toliko ukusno da je to poseban doživljaj.

za 2 – 3 osobe

1,2 kg zeca

0,25 kg mladog luka

0,1 kg mrkve

0,1 l bijelog vina

sol, papar

0,1 kg suhih šljiva

0,05 l vinjaka

 

Nakon što očistimo zeca od zaostalih dlačica, izrežemo dio mesa gdje je ustrijeljen, operemo ga i osušimo, te narežemo na manje komade, pa ga ispržimo na malo ulja sa svih strana i kada dobije lijepu boju, izvadimo meso na tanjur, pa na istoj masnoći propirjamo očišćeni i oprani mladi luk narezan na male kolutove, očišćenu mrkvu također nareznau na kolutove. Kada povrće malo omekša, vratimo meso zeca na povrće, začinimo solju i paprom, podlijemo vinjakom i zapalimo pa ugasimo vatru bijelim vinom, dodamo suhe šljive bez koštica, probamo kakvog je okusa jelo i kuhamo na laganoj vatri dok meso zeca ne bude kuhano (od 45 minuta do 1,5 sata, sve ovisi o debljini zečeva mesa). Ako treba tijekom pirjanja možemo još podliti sa malo vode ili vina. Gotovo jelo poslužimo sa okruglicama od kruha i svježom salatom.

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Povezani članci

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Kako klincu spremiti poriluk, a da odmah ne odgurne tanjur? Pitajte našeg malog kulinarskog degustatora koji je oduševljen novim jelom na meniju!

Pripremili smo špagete s porilukom i skutom, donosimo Vam i video recept. Možemo Vam samo poželjeti dobar tek! Nije neobično da djeca ne vole miris...

Šurlice sa čvarcima i špekom – iznenađenje za Malog šefa!

Bio je to jedan od onih dana kad se ručak mora smisliti brzo, jer mali kritičar uskoro dolazi iz škole... Bio je to jedan od...