Punjena piletina Chicken melody

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ovo je jelo specifično, jer se za punjenje piletine koriste svježi prepečeni repići škampa.

za 2 – 3 osobe

0,5 kg piletine (prsa bez kostiju)

0,75 kg škampa

0,4 kg mezze penne tricolora (tjestenina)

sol, papar

pogledajte što nam treba za umak od rajčice link ovdje

sucokretovo i maslinovo ulje

0,2 l vrhnja za kuhanje

Prije nego što počnemo s pripremom mesa i škampa za nadjev, pristavimo skuhati tjesteninu za prilog u vruću posljenu vodu.

Očistimo repiće od škampa, a glave i ljušture stavimo kuhati u malo začinjene vode sa povrćem za juhu (mrkva, celer, peršin, mrkva, češnjak), da imamo malo temeljca za podlijevanje.

Pripremimo malo umaka od rajčice. Repiće škampa prepržimo kratko na malo maslinovog ulja i stavimo ih sa strane da se malo ohlade. Meso pilećih prsa uzdužno razrežemo i potučemo kuhinjskim čekićem, začinimo solju i paprom, stavimo po mesu malo preprženih repića škampa i zatvorimo meso kao roladu.

Jako je stisnemo da se rub mesa spoji, kako nam se ne bi razmotala pri pečenju i prepržimo meso sa svih strana, podlijemo sa temeljcem od škampa. Kad malo prokuha dolijemo umak od rajčice, te kada umak opet prokuha dodamo još par sirovih škampi (po porciji), podlijemo sa malo vrhnja za kuhanje da povežemo umak, začinimo solju i paprom, probamo kakvog je okusa umak, a pri tome svako malo okrenemo meso u umaku da se zgotovi sa svih strana, pred kraj u umak dodajemo skuhanu i ocijeđenu tjesteninu i poslužujemo vruće na tanjur tako da meso dolazi u sredinu, a oko njega poslužimo tjesteninu s umakom i škampima. Ukrasimo grančicom kopra i kriškom limuna preko mesa. Meso, radi ljepšeg izgleda jela, možemo razrezati na dva-tri dijela i složiti po tjestenini. Uz jelo poslužujemo crveno polusuho vino.

Prethodni članakCarpaccio od junetine
Sljedeći članakTartar umak

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Pohani lungić u umaku od buće

Ovo jelo bit će dilema mnogih rasprava, jer najukusniji i najmekši dio svinjskog mesa nije uobičajeno pripremati na ovaj način. Ali neke namirnice moram...

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Povezani članci

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Kako klincu spremiti poriluk, a da odmah ne odgurne tanjur? Pitajte našeg malog kulinarskog degustatora koji je oduševljen novim jelom na meniju!

Pripremili smo špagete s porilukom i skutom, donosimo Vam i video recept. Možemo Vam samo poželjeti dobar tek! Nije neobično da djeca ne vole miris...

Šurlice sa čvarcima i špekom – iznenađenje za Malog šefa!

Bio je to jedan od onih dana kad se ručak mora smisliti brzo, jer mali kritičar uskoro dolazi iz škole... Bio je to jedan od...