Pureća tlačenica s višnjama

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ukusno jelo od puretine sljubljeno višnjama. Što više reći?

 

za 2 – 3 osobe

0,65 kg purećeg zabatka

0,15 kg pršuta

0,1 l maslinovog ulja

0,05 kg maslaca

0,2 l crvenog vina

0,15 kg višanja iz rakije

ružmarin

0,05 kg grožđica

Izvadimo kosti dvama purećim zabatcima. Raširimo ih na radnu površinu i na meso stavimo tanko rezani pršut, začinimo majčinom dušicom i dodamo umućeno jaje. Začinimo solju i paprom, smotamo u tlačenicu i zavežemo kuhinjskim konopom. Tako pripremljeno meso prepržimo na maslinovom ulju u kojem rastopimo maslac, dok tlačenice ne dobiju boju. Podlijemo crvenim vinom i ubacimo višnje iz rakije, grančicu ružmarina i grožđica. Pirjamo dok umak ne iskuha (reducira), a tlačenice ne budu gotove. Izvadimo ih iz umaka, oslobodimo od konopa te na dasci razrežemo u ploške pa vratimo u lonac. Služimo vruće ili hladno.

SAVJET: Ako nemate višanja iz rakije, možete uporijebiti i kompot od višanja. Ocijedimo ih i namočimo u rakiju ili neko drugo alkoholno piće za vrijeme dok pripremamo i pečemo tlačenice.

Prethodni članakProljetna juha
Sljedeći članakJuneći file na meksički

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Povezani članci

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Kako klincu spremiti poriluk, a da odmah ne odgurne tanjur? Pitajte našeg malog kulinarskog degustatora koji je oduševljen novim jelom na meniju!

Pripremili smo špagete s porilukom i skutom, donosimo Vam i video recept. Možemo Vam samo poželjeti dobar tek! Nije neobično da djeca ne vole miris...

Šurlice sa čvarcima i špekom – iznenađenje za Malog šefa!

Bio je to jedan od onih dana kad se ručak mora smisliti brzo, jer mali kritičar uskoro dolazi iz škole... Bio je to jedan od...