Pureće okruglice u umaku od povrća

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ovo jednostavno jelo toliko je ukusno da će ga zavoljeti i Vaši najmlađi. Brzo se priprema i nije jako zahtjevno.

za 4 – 5 osoba

0,6 kg puretine (mljeveno meso)

0,07 kg špeka (panceta, slanina)

0,15 kg svježe paprike

0,1 kg crvenog luka

0,25 l soka od rajčica

sol, papar

đumbir u prahu (može i svježi- oguljenog narezati na male kockice)

0,1 kg jabuke (kiselija)

0,1 l crvenog vina

šećer

lovorovo lišće

Nakon što očistimo crveni luk i papriku, operemo ih i narežemo na sitne kockice. Ogulimo opranu jabuku i čistimo je od peteljke i koštica, pa je narežemo na kockice, te sve zajedno propirjamo na malo suncokretovog ulja. U međuvremenu pripremimo mesne okruglice; špek izrežemo na manje kockice, pa ga pomiješamo s mljevenim purećim mesom i sve začinimo solju i paprom. Od dobivene smjese, koju smo dobro promiješali da nam se začini prožmu, napravimo kuglice veličine oraha. Kada nam povrće i jabuka omekšaju, podlijemo s malo crvenog vina, pustimo da alkohol iz vina ispari pa dodamo sok od rajčice i pustimo da se zagrije, posipamo s malo šećera, da neutraliziramo kiselost rajčice, začinimo solju, paprom, đumbirom u prahu i dva lista lovora. Dodamo još malo vode, promiješamo i pričekamo da umak opet zakuha, izvadimo lišće lovora, malo ispasiramo umak, vratimo lišće pa u umak slažemo okruglice pazeći da sve budu uronjene. Da bi to uspjeli, ne miješamo po zdjeli, nego je samo protresemo, da nam se kuglice ne raspadnu. Kuhamo ih oko 30 minuta na srednjoj vatri. Za to vrijeme možemo prigotoviti prilog. Od priloga možemo se odlučiti između okruglica (knedle) od kruha (pa će nam cijelo jelo biti loptasto), kašice od krumpira (pire), restanog krumpira ili pirjane riže (može i kuhana). Poslužimo jelo vruće, a uz jelo možemo točiti polusuho bijelo dobro ohlađeno vino.

Prethodni članakJuha od rajčice
Sljedeći članakSavijača s crnim trubama

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Povezani članci

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Kako klincu spremiti poriluk, a da odmah ne odgurne tanjur? Pitajte našeg malog kulinarskog degustatora koji je oduševljen novim jelom na meniju!

Pripremili smo špagete s porilukom i skutom, donosimo Vam i video recept. Možemo Vam samo poželjeti dobar tek! Nije neobično da djeca ne vole miris...

Napravite kolač s mrkvom i đumbirom – jednostavna priprema kao mamac za izradu ovog kolača

U ovom ukusnom kolaču uživao je i naš Mali šef. Jednostavan je za pripremu i vjerujemo da sve namirnice imate kod kuće tako da...