Pureće torbice s povrćem i jajima

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ukusne i oku lijepe torbice od puretine za Vaše svečanosti.

za 3 – 4 osobe

0,5 kg puretine (prsa bez kostiju)

0,05 kg svježeg kravljeg sira ili kajmaka

0,08 kg špeka hamburgera

8 jaja

0,05 kg svježe paprike

0,05 kg svježe rajčice

0,05 kg kukuruza šećerca

0,1 l vrhnja za kuhanje

sol, papar

 

Pureće meso izrežemo na tanke odreske, pa od odrezaka izrežemo trake koje začinimo solju i paprom, a na svaku traku stavimo tanko rezan špek, tako napravimo dvije trake, koje složimo u križ, i čačkalicom koju stavimo na dno da drži vrh, praveći torbicu, koji ubacimo u kalup (za male kolače najbolje muffine). Jaja razdvojimo, umiješamo snijeg od bjelanjaka i dodamo mu kravlji sir, probamo da li je dovoljno ukusno i u svaku torbicu stavimo malo smjese, zatim sve zajedno zapečemo u pečnici na 180°C oko 35 minuta. U međuvremenu rajčicu očistimo od kože i koštica (uputstva ovdje<-link) i narežemo je na kockice, papriku očistimo, opremo i narežemo na sitne kockice. Stavimo na malo ulja propirjati rajčicu i papriku i kad malo opuste dodati kukuruz šećerac i preostala umućena jaja sa vrhnjem za kuhanje, te ispečemo kao kajganu zajedno s povrćem. Kad se ispeče meso u pečnici, razdrobimo malo kajganu da lakše punimo torbice i dodamo na sir, malo kajgane i poslužimo vruće na tanjure.

Prethodni članakPiletina u pikantnom umaku
Sljedeći članakGriz žličnjaci za juhu

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Povezani članci

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Kako klincu spremiti poriluk, a da odmah ne odgurne tanjur? Pitajte našeg malog kulinarskog degustatora koji je oduševljen novim jelom na meniju!

Pripremili smo špagete s porilukom i skutom, donosimo Vam i video recept. Možemo Vam samo poželjeti dobar tek! Nije neobično da djeca ne vole miris...

Šurlice sa čvarcima i špekom – iznenađenje za Malog šefa!

Bio je to jedan od onih dana kad se ručak mora smisliti brzo, jer mali kritičar uskoro dolazi iz škole... Bio je to jedan od...