Puretina s bobom

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Jednostavno i zdravo jelo s puretinom, koja je jedno od zdravijih mesa, i bobom, mahunarke koji je uz grah i grašak dosta udomaćen.

za 2 – 3 osobe

0,4 kg puretine (prsa bez kostiju)

0,3 kg boba

0,1 kg crvenog luka

0,1 kg dimljene šunke

2 režnja češnjaka

0,5 l pileće juhe (recept za juhu je ovdje<-link)

0,2 kg rajčice

0,15 l crvenog vina

estragon

sol, papar

suncokretovo ulje

Stavimo skuhati bob, koji smo namakali od prethodne večeri, i kad zakipi procijedimo ga i kuhamo u novoj posoljenoj vodi dok ne bude mekan. U međuvremenu na suncokretovom ulju propirjamo na kockice rezan crveni luk, češnjak i dimljenu šunku, pa kad  luk omekša dadamo na rezance rezana pureća prsa i malo ih prepržimo. Kad se preprže dodamo na kockice izrezanu rajčicu (<-link za postupak) koju smo očistili od kože i koštica, podlijemo pilećom juhom (ili vodom s dodatkom kocke koncentrata pileće juhe) začinimo solju, paprom i estragonom (pažljivo s doziranjem, ovo je izdašan začin), sada možemo dodati kuhani bob i sve zajedno podlijemo čašom vina i probamo kakvog je okusa jelo i pričekamo da se zgusne. Poslužujemo sa kašicom od krumpira (pire).

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Povezani članci

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Kako klincu spremiti poriluk, a da odmah ne odgurne tanjur? Pitajte našeg malog kulinarskog degustatora koji je oduševljen novim jelom na meniju!

Pripremili smo špagete s porilukom i skutom, donosimo Vam i video recept. Možemo Vam samo poželjeti dobar tek! Nije neobično da djeca ne vole miris...

Šurlice sa čvarcima i špekom – iznenađenje za Malog šefa!

Bio je to jedan od onih dana kad se ručak mora smisliti brzo, jer mali kritičar uskoro dolazi iz škole... Bio je to jedan od...