Rižoto od pilećih iznutrica

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ovo je jelo koje ne vole svi zbog samog sadržaja namirnica, ako mislite malo dotjerati okus, dodajte otkoštenog batka i pilećih prsa rezanih ma kockice, pa će se iznutrice izgubiti u sastavu novog jela.

za 3 – 4 osobe

0,2 kg želudaca (kokošjih)

0,2 kg srca (kokošjih)

0,2 kg jetrica (kokošjih)

0,25 kg crvenog luka

0,3 kg riže

pileća juha (ili kocka koncentrata pileće juhe rastopljena u vodi)

maslinovo i suncokretovo ulje

maslac

0,1 l crvenog vina

0,15 l umaka od rajčice (ili sok od rajčice iz boce)

šećer

sol, papar

cimet, klinčić

svježi listovi peršina

Nakon što očistimo i operemo kokošje iznutrice (pileću jetricu bilo bi dobro preko noći namočiti u malo mlijeka, da izgubi svoju gorčinu), narežemo na male kockice, jetru očistimo od žilica. Na malo maslaca i maslinovog ulja propirjamo očišćeni crveni luk narezan na kockice, pa kad povene, dodamo želudac (ako ste se odlučili popraviti okus rižota sa želucima propirjajte i otkošeni batak i pileća prsa rezana na kockice), prepržimo meso pa dodamo srca rezana na kockice prepržimo, pa podlijemo sa malo vode ili kokošje (pileće) juhe, kada tekućina nestane, začinimo malo solju i parom, cimetom i drobljenim klinčićem, dodamo rižu, uz još malo masnoće, ostaklimo je, podlijemo s vinom, pričekamo da alkohol iz vina ispari,dodamo umaka od rajčica sa šećerom (da neutraliziramo kiselost rajčica), pa podlijemo temeljcem ili vodom (u kojoj je rastopljena kocka pilećeg koncentrata juhe). Rižoto podlijevamo tekućinom malo po malo, kako riža upija tekućinu tako mi zalijevamo na laganoj vatri, probamo kakvog je okusa i kad riža skroz omekša, poklopimo na desetak minuta, da se sve prožme, te poslužimo vruće uz svježu salatu od krastavaca i bijelo polusuho vino.

Prethodni članakHibiskus
Sljedeći članakRižoto od pilećih iznutrica

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Povezani članci

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Kako klincu spremiti poriluk, a da odmah ne odgurne tanjur? Pitajte našeg malog kulinarskog degustatora koji je oduševljen novim jelom na meniju!

Pripremili smo špagete s porilukom i skutom, donosimo Vam i video recept. Možemo Vam samo poželjeti dobar tek! Nije neobično da djeca ne vole miris...

Šurlice sa čvarcima i špekom – iznenađenje za Malog šefa!

Bio je to jedan od onih dana kad se ručak mora smisliti brzo, jer mali kritičar uskoro dolazi iz škole... Bio je to jedan od...