Rolada na vrtlarski način

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Jelo je malo zahtjevnije, jer ima više komponenti, ali neka Vas to ne odvrati od izuzetne jestvine i kombinacije svinjetine i blitve pomiješane s preprženim listićima badema. Uz jelo možemo poslužiti i ukiseljenu salatu, a od vina možemo točiti rashlađeno ružičasto vino.

za 4 – 6 osoba

1 kg svinjetine (od buta)

0,5 kg blitve

0,05 kg listića badema

0,1 kg brokule

0,1 kg mahuna

0,15 kg cvjetače

0,15 kg mrkve

0,2 kg bijelog krumpira

4 češnja češnjaka

sol, papar

suncokretovo ulje

Od svinjskog buta napravimo veliki odrezak koji dobro rastučemo, po njemu raširimo smjesu od kuhane blitve, češnjaka i preprženih listića badema. Začinimo solju, paprom i zamotamo roladu koju zavežemo kuhinjskim konopom. Roladu smjestimo u posudu za pečenje (pleh,tepsija,lim) koji smo prethodno namastili i pečemo oko 80 minuta (1h 20 min), povremeno je okrećući i podlijevajući vodom i vlastitim sokom od pečenja. U međuvremenu skuhamo brokule, mahune, cvjetače, mrkve (rezane na kolutove) i krumpira narezanog na kocke (naravno pokušajte svaku vrstu povrća kuhati zasebno i u svojoj zasoljenoj vodi). Mahune, nakon što su kuhane propirjamo na malo češnjaka i ulja.

Prije samog kraja pečenja prigrijemo sve povrće tako da ga dodamo u pekač uz meso. Kada je rolada gotova, oslobodimo je kuhinjskog konopa i  izrežemo je na kolutove (jako oštrim nožem) i poslužimo s kuhanim i pirjanim povrćem.

SAVJET: Nakon što pripremimo meso i stavimo ga peći, stavimo u jedan lonac veću količinu vode, jer imamo dosta povrća za skuhati , a da ne čekamo dugo da svaka pojedina zakuha (oko 2 litre).

Za vezanje mesa koristimo tanju špagu, ali ne pretanku da ne pukne pri pečenju i meso se rastvori. Služimo se najednostavnijom omčom koju koristimo od početka do kraja rolade. 4 će biti dovoljno. Čvršće stegnemo, jer meso pečenjem gubi tekućinu i “nestaje”.

Prethodni članakPastrva sa šampinjonima
Sljedeći članakSmuđ sa šampinjonima

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Pohani lungić u umaku od buće

Ovo jelo bit će dilema mnogih rasprava, jer najukusniji i najmekši dio svinjskog mesa nije uobičajeno pripremati na ovaj način. Ali neke namirnice moram...

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Povezani članci

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Kako klincu spremiti poriluk, a da odmah ne odgurne tanjur? Pitajte našeg malog kulinarskog degustatora koji je oduševljen novim jelom na meniju!

Pripremili smo špagete s porilukom i skutom, donosimo Vam i video recept. Možemo Vam samo poželjeti dobar tek! Nije neobično da djeca ne vole miris...

Šurlice sa čvarcima i špekom – iznenađenje za Malog šefa!

Bio je to jedan od onih dana kad se ručak mora smisliti brzo, jer mali kritičar uskoro dolazi iz škole... Bio je to jedan od...