Špageti Bolognese

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Svima već poznati umak koji koristimo s raznom tjesteninom, a najčešće sa špagetima i lazanjama. Uz obrok će dobro odgovarati svježa ili ukiseljena salata, a od vina možemo točiti crveno suho vino.

za 5 – 6 osoba

1 kg mljevenog miješanog mesa  (70% svinjetina, 30% junetina)

0,45 kg crvenog luka

0,1 kg rajčice koncentrata

sol, papar

0,3 l crvenog vina

1 kg špageti

 

Očišćeni, sitno rezani crveni luk pirjamo na ulju, kada dobije lijepu boju (10 minuta), dodamo mljeveno meso i pirjamo dok svo meso ne posivi, tada podlijemo s malo crvenog vina i kad alkohol iz vina ispari dodamo rajčicu koncentrat,  dobro promiješamo da se rajčica prožme kroz meso, dodamo žličicu šećera, zbog neutraliziranja kiseline rajčice. Prelijemo sa vodom, promiješamo i pričekamo da zakipi, smanjimo vatru i kuhamo oko 1 sat uz povremeno miješanje, dok višak vode ne ispari. (količina mesa određuje dužinu kuhanja / kila mesa=sat vremena kuhanja)

Kada je umak prigotovljen, dodamo skuhane i ocijeđene špagete, promiješamo, poslužimo i posipamo sa sitno rezanim svježim peršinom.

Možemo i servirati tako da na tanjur stavimo vruće špagete, a  vrh tog kupa prelijemo umakom, posipamo sa sitno rezanim svježim peršinom, a sa strane u zdjelici poslužimo ribani sir parmezan.

Prethodni članakŠpageti carbonara
Sljedeći članakŠpageti sa škampima

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Povezani članci

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Kako klincu spremiti poriluk, a da odmah ne odgurne tanjur? Pitajte našeg malog kulinarskog degustatora koji je oduševljen novim jelom na meniju!

Pripremili smo špagete s porilukom i skutom, donosimo Vam i video recept. Možemo Vam samo poželjeti dobar tek! Nije neobično da djeca ne vole miris...

Šurlice sa čvarcima i špekom – iznenađenje za Malog šefa!

Bio je to jedan od onih dana kad se ručak mora smisliti brzo, jer mali kritičar uskoro dolazi iz škole... Bio je to jedan od...