Srneći kotleti s vrganjima

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ovo ukusno jelo, specijalitet je svakog lovca!

za 3 – 4 osobe

0,8 kg srnetine (kare bez kostiju)

0,2 kg crvenog luka

0,1 kg mrkve

0,4 kg vrganja

0,15 kg špeka (slanina, panceta)

0,03 kg suhih šljiva

0,02 kg crvene mljevene paprike

0,05 l umaka od rajčice (<-link za izradu)

0,03 kg senfa

0,08 kg oštrog brašna

0,2 l crvenog vina

lovorov list

sol, papar

suncokretovo ulje

list celera

0,2 l vrhnja za kuhanje

kocka koncentrata goveđe juhe

svježi listovi peršina

Nakon što odrežemo lijepe odreske od srnetine malo ih potučemo kuhinjskim čekićem, začinimo solju i paprom, jednu stranu odrezaka prođemo kroz brašno te pečemo na nauljenoj tavi. U drugoj posudi radimo umak; na malo ulja propirjamo očišćeni, na sitne kockice narezani crveni luk, sa sitno narezanim špekom, kada malo luk omekša, dodajemo na listiće narezane, očišćene i oprane vrganje, te kada ispari tekućina koju gljive ispuste, podlijemo s vinom i pustimo da alkohol iz vina ispari, pa začinimo crvenom mljevenom paprikom, umakom od rajčice, dodamo pečeno meso, suhe šljive, podlijemo sa vodom u kojoj smo rastopili  kocku koncentrata goveđe juhe i pustimo da ukuhava, kad je meso pri kraju u vrhnje umiješamo senf i ulijemo u umak i pričekamo da se zgusne, poslužimo vruće posipajući jelo sitno reznanim svježim listovima celera uz prilog koji želimo, a to mogu biti kuhani slani krumpiri, kašica od krumpira (pire), okruglice od kruha ili domaći njoki.Neka ukiseljena ili sježa salata dobro će odgovarati ovom jelu uz točenje crvenog polusuhog vina.

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Povezani članci

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Kako klincu spremiti poriluk, a da odmah ne odgurne tanjur? Pitajte našeg malog kulinarskog degustatora koji je oduševljen novim jelom na meniju!

Pripremili smo špagete s porilukom i skutom, donosimo Vam i video recept. Možemo Vam samo poželjeti dobar tek! Nije neobično da djeca ne vole miris...

Šurlice sa čvarcima i špekom – iznenađenje za Malog šefa!

Bio je to jedan od onih dana kad se ručak mora smisliti brzo, jer mali kritičar uskoro dolazi iz škole... Bio je to jedan od...