Svinjska vratina u vrganjima

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Okus vrganja toliko je specifičan da će vratina biti još bolja

za 2 – 3 osobe

0,15 kg crvenog luka

0,45 kg svinjetine (vratina)

0,1 kg vrganja smrznutih

0,15 kg šampinjona

maslac, suncokretovo ulje

0,05 kg pancete (špek, slanina)

4 češnja češnjaka

sol,papar

0,15 l bijelog vina

0,15 francuskog konjaka

0,15 l vrhnja za kuhanje

 

Crveni luk, češnjak i pancetu sitno narežemo na kockice i stavimo pirjati na malo maslaca i suncokretovog ulja. Kada malo povene dodamo smrznute vrganje sitno rezane i malo ih propirjamo. Kada ispari tekućina koju su pustili dodamo na listiće rezne šampinjone i pirjamo ih dok i njihova tekućina ne ispari.Sve flambiramo(podlijemo i zapalimo) konjakom, pustimo da se vatra sama ugasi i podlijemo bijelim vinom i pričekamo da alkohol ispari. Sada podlijemo vrhnjem za kuhanje da povežemo umak, začinimo solju i paprom i probamo kakvog je okusa umak. U međuvremenu smo potukli meso kuhinjskim čekićem, začinili ga i stavili da se ispeče. Pri kraju mu dodamo malo sitno sjeckanog češnjaka i podlijemo malo vodom ili mesnim temeljcem, meso izvadimo na tanjure na kojima ćemo poslužiti jelo, a tekućinu sa češnjakom još malo prokuhamo da ispari voda, pa malo dodamo u umak, promiješamo i prelijemo meso umakom. Uz ovo jelo možemo poslužiti okruglice od kruha (<-link za recept), valjuške od tikve (<-link za recept), domaće krokete ili njoke (<-link za recept)

Prethodni članakLasagne alla bolognese
Sljedeći članakGrah za 7 minuta

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Izradite predivne božićne ukrase

Ono što je najljepše od svega, njih možete izraditi u krugu svojeg doma, sa svojom obitelji, posebno djecom, koja će se tome veseliti više...

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Povezani članci

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Kako klincu spremiti poriluk, a da odmah ne odgurne tanjur? Pitajte našeg malog kulinarskog degustatora koji je oduševljen novim jelom na meniju!

Pripremili smo špagete s porilukom i skutom, donosimo Vam i video recept. Možemo Vam samo poželjeti dobar tek! Nije neobično da djeca ne vole miris...

Napravite kolač s mrkvom i đumbirom – jednostavna priprema kao mamac za izradu ovog kolača

U ovom ukusnom kolaču uživao je i naš Mali šef. Jednostavan je za pripremu i vjerujemo da sve namirnice imate kod kuće tako da...