Svinjski but sa senfom

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ovo ukusno jelo možemo pripremiti za naše uzvanike na zabavi u kombinaciji s drugim jelima.

 

za 5 – 6 osoba

2 kg svinjetine (but u komadu)

0,1 kg senfa

2 limuna

1 naranča

0,2 kg mljevenih oraha

suncokretovo ulje

sol, papar

3 češanja češnjaka

lovorov list

Nakon što operemo svinjski but, osušimo ga, utrljamo sol po mesu i stavimo ga pirjati oko 1 sat na malo vode i ulja, dodajući mu lovorov list i češnjak rezan na malo krupnije ploške. Za vrijeme dok se pirja, pripremimo prilog za koji smo se odlučili, a to može biti pekarski krumpir, restani krumpir ili kuhano povrće sotirano na maslacu (popržiti). Kada smo stavili pripremati prilog, možemo napraviti smjesu za premazivanje buta; u senf umiješamo naribanu koricu limuna i naranče, dodamo mljevene orahe, malo začinimo solju i paprom, promiješamo, premažemo but i pečemo dalje u pećnici na 175°C 45 minuta, dok nam but ne bude pečen (a to ćemo znati kada probodemo najdeblji dio mesa i iz njeg više ne izlazi krv ili sukrvica nego prozirna tekućina). Kada but bude pečen, narežemo ga i lijepo složimo na ukrašen pladanj ili poslužimo po tanjurima sa prilogom koji smo prigotovili.



Prethodni članakSlanina s jajima
Sljedeći članakSvinjski ragu s bananama

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Pohani lungić u umaku od buće

Ovo jelo bit će dilema mnogih rasprava, jer najukusniji i najmekši dio svinjskog mesa nije uobičajeno pripremati na ovaj način. Ali neke namirnice moram...

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Povezani članci

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Kako klincu spremiti poriluk, a da odmah ne odgurne tanjur? Pitajte našeg malog kulinarskog degustatora koji je oduševljen novim jelom na meniju!

Pripremili smo špagete s porilukom i skutom, donosimo Vam i video recept. Možemo Vam samo poželjeti dobar tek! Nije neobično da djeca ne vole miris...

Šurlice sa čvarcima i špekom – iznenađenje za Malog šefa!

Bio je to jedan od onih dana kad se ručak mora smisliti brzo, jer mali kritičar uskoro dolazi iz škole... Bio je to jedan od...