Odresci od svinjetine u kiselim krastavcima

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Stiže nam prvo mlado vino ovogodišnje berbe – Portugizac Plešivica!

Udruga Portugizac Plešivica i ove će godine, uz nadolazeće poznate manifestacije, predstaviti prepoznatljivu robnu marku u duhu zagrebačke tradicije. Prva degustacija već je ove...

Listopad u znaku borbe protiv karcinoma dojke

Na press konferenciji u Verde brunch & caffu u Zagrebu , predstavnici dm-a, udruge P.I.N.K. life te lifestyle tjednika Story predstavili su aktivnosti za...

Volite li putovati – onda su za Vas Tefal plastične posude za na put!

Predstavljamo Tefal plastične posude koje su namijenjene za one koje vole putovati i koji uvijek uz sebe vole imati svoju omiljenu šalicu kave ili...

Ovo ukusno osvježavajuće jelo dbri je za sve prigode, a nije ni toliko zahtjevno.

 

za 2 – 3 osobe

0,6 kg svinjetine (od  buta)

0,15 kg crvenog luka

0,1 kg kiselih krastavaca

4 češnja češnjaka

0,02 kg mljevene crvene paprike

0,01 kg koncentrata rajčice

0,25 l goveđe juhe (ili kocka koncentrata goveđe juhe rastopljena u vodi)

sol, papar

oštro brašno

0,02 kg kiselog vrhnja

 

Od svinjskog buta izrežemo i formiramo odreske, potučemo ih kuhinjskim čekićem, začinimo ih solju i paprom i premažemo očišćenim i raspolovljenim češnjakom. Malo ih uvaljamo u oštro brašno i prepržimo na ulju. Kada se isprže, (a ne prepeku) izvadimo ih pa u istoj posudi propirjamo sitno sjeckani očišćeni crveni luk, ostatak češnjaka narezan na sitno, sitno narezane kisele krastavce i malo sve propirjamo dodamo malo mljevene crvene paprike i koncentrata rajčice, propirjamo i podlijemo sa malo temeljca ili vodom u kojoj smo rastopili kocku koncentrata goveđe juhe i pustimo da ukuhava. Vratimo meso i podlijemo još sa malo vode ili mješavine s koncentratom goveđe juhe, ali samo tek toliko da ih prekrije tekućina i dalje tušiti (tušenje je sličan proces kao i pirjanje) dok se umak ne zgusne. Na kraju kad meso stavljamo na tanjur na kojem ćemo poslužiti jelo, maknemo posudu s vatre i umiješamo kiselo vrhnje i povežemo umak (nemojte to raditi na plamenu jer će Vam se kiselo vrhnje zgrušati). Uz ovo jelo možemo poslužiti kašicu od krumpira (pire), slane kuhane krumpire, neku kuhanu tjesteninu ili pržene krokete.

Pročitajte još i ovo...

Svečano je otvorena prva butelja Portugisca Plešivica

U organizaciji udruge Portugizac Plešivica, pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Jastrebarsko te uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarsko, svečano...

Pohani lungić u umaku od buće

Ovo jelo bit će dilema mnogih rasprava, jer najukusniji i najmekši dio svinjskog mesa nije uobičajeno pripremati na ovaj način. Ali neke namirnice moram...

Otkrivena tajna Coca-Cole?

Tajna najpopularnijeg bezalkoholnog pića na svijetu možda je otkrivena! Čini se da je nakon 125 godina objavljen popis sastojaka Coca-Cole. Internetska stranica Thisamericanlife.org objavila...

Povezani članci

Zapečeni pileći batak s porilukom – mala improvizacija koja se pretvorila u pravu poslasticu!

Uspješno je odrađen još jedan posao u kuhinji. Jelo je nahvaljeno, sve dok Mali šef nije pojeo sav pire krumpir, a ostatak mesa je...

Kako klincu spremiti poriluk, a da odmah ne odgurne tanjur? Pitajte našeg malog kulinarskog degustatora koji je oduševljen novim jelom na meniju!

Pripremili smo špagete s porilukom i skutom, donosimo Vam i video recept. Možemo Vam samo poželjeti dobar tek! Nije neobično da djeca ne vole miris...

Šurlice sa čvarcima i špekom – iznenađenje za Malog šefa!

Bio je to jedan od onih dana kad se ručak mora smisliti brzo, jer mali kritičar uskoro dolazi iz škole... Bio je to jedan od...